Agenda

2019-11-07 10:00:00

Cursus Eetbaar Landschap

7 november 2019

Speciaal voor ondernemers in de (verblijfs)recreatiebranche biedt de Groene Koepel de gespecialiseerde cursus Eetbaar Landschap aan. Eetbaar Landschap lijkt ontzettend abstract, maar is juist heel tastbaar. Want door het toepassen van de principes van permacultuur verhoogt u de gezondheid van het ecosysteem, de biodiversiteit in uw omgeving én de economische waarde van uw bedrijf.

Lokaal, vers en gezond voedsel staat enorm in de belangstelling. Mensen vragen zich steeds meer af wat er op hun bord ligt, ze krijgen ‘honger’ naar voedsel waar zij echt iets aan beleven: van oorsprong tot bereiding. Het creëren van ‘eetbaar landschap’ is dan ook een prachtige manier om meer waarde uit uw bedrijf te halen en beleving toe te voegen!

Natuurinclusieve recreatie met de focus op eetbare natuur is niet alleen een gat in de markt, maar heeft voor mens én natuur een grote meerwaarde:

 • Voor de natuur: het (her)inrichten van een terrein met een zorgvuldig gekozen selectie van soorten en een passend ontwerp zorgt voor de verhoging van biodiversiteit en gaat klimaatverandering tegen.
 • Voor de recreatieondernemer: met kampeerplaatsen midden in eetbare natuur onderscheid je je eenvoudig van de rest.
 • Voor de gast is: wat is er nu leuker dan kamperen tussen eetbare natuur, waar je zelf vruchten kunt plukken en noten kunt rapen voor je ontbijt of salade!

Met Eetbaar Landschap zorgen we met z’n allen voor een bijzondere natuurbeleving én dragen we bij aan een stukje natuurbescherming.

De cursus

 • Sessie 1: Rondleiding door het Eetbare Landschap op Natuurkampeerterrein De Duiventoren in Dorst (07-11-2019)
  i.s.m. Maud Overbeek, Natuurkampeerterrein De Duiventoren
 • Sessie 2: De bodem (21-11-2019)
 • Sessie 3: Functies, relaties en ruimtelijke planning (16-01-2020)
 • Sessie 4: Soortenkeuze en plantenkennis (06-02-2020)
  i.s.m. Vera Greutink, Tuin Smakelijk
 • Sessie 5: Business Case: Natuurinclusieve recreatie (05-03-2020)
 • Sessie 6: Praktische uitwerking (02-04-2020)
 • Sessie 7: Afsluiting & Rondleiding Voedselbos Ketelbroek (11-06-2020)
  i.s.m. Wouter van Eck, Foodforest Ketelbroek en Stichting Voedselbosbouw

De cursus Eetbaar Landschap wordt gegeven door Fransjan de Waard, landbouwkundig ingenieur en pionier op het gebied van permacultuur in Nederland. Alle cursusdagen vallen op een donderdag. Iedere sessie zal op een andere, nader te bepalen, locatie plaatsvinden. Vindt u het leuk om een van de sessies op uw terrein te hosten? Laat het De Groene Koepel weten.

Om te zorgen voor voldoende persoonlijke aandacht is het aantal deelnemers beperkt tot zestien, met een minimum van elf. Wees er snel bij, want vol = vol.

Tarief

 • € 525,- voor ondernemers die zijn aangesloten bij De Groene Koepel
 • € 560,- voor ondernemers die niet zijn aangesloten bij De Groene Koepel

Bovenstaande bedragen zijn exclusief 21% btw.

Meer informatie en aanmelden

De Groene Koepel

Terug naar overzicht

Recreactie en HISWA magazine publicaties

Recreactie is hét vakblad voor de leisure- en recreatieondernemer en HISWA Magazine is hét vakblad voor de watersportindustrie. Lees meer over deze vakbladen en de mogelijkheden om te adverteren.