Agenda

2020-01-16 10:23:00

Symposium jachthaven van de toekomst

16 januari 2020

Graag nodigen wij u uit voor een middag met als thema De jachthaven van de toekomst. Deze middag is een gezamenlijk initiatief van HISWA-RECRON, het Samenwerkingsverband Nautische Dienstverlening, het Watersportverbond en de Gemeente Amsterdam.

De gemeente Amsterdam heeft grote ambities als het gaat om schone lucht. Scooters, taxi’s, bussen, de GVB veren; allerlei partijen zijn bezig te verduurzamen, dat wil zeggen over te gaan op elektrisch rijden of varen. Doel is de luchtkwaliteit te verbeteren door de uitstoot van stikstof en fijnstof te verminderen. Ook het varen in Amsterdam wil de gemeente  uitstootvrij maken. De passagiersvaartuigen zijn hier al ver mee; zo’n 75 % van de passagiersvaart is uitstootvrij. Ook de pleziervaart zal uitstootvrij moeten gaan varen. Als de nota varen 2 wordt goedgekeurd, zal de pleziervaart in het centrum vanaf 2025 uitstootvrij moeten gaan varen, en buiten het centrum in 2030. Dit is een transitie, die zowel kansen als bedreigingen kent.

Wat betekent dit voor de jachthaven van de toekomst?

Emissieloos varen heeft gevolgen voor de watersportbedrijven in Amsterdam. Met name bij de aanbieders van ligplaatsen  (jachthavens) leven vragen over noodzakelijke investeringen voor de  elektrische infrastructuur, de praktische haalbaarheid daarvan én de risico’s. Tijdens deze middag gaan we kennis en ervaring bundelen om tot een realistisch beeld van de jachthaven van de toekomst te komen. 

De middag zal plaatsvinden op 16 januari 2020:

14.30-15.00 Ontvangst
15.00-17.00 Inhoudelijke presentaties

  • Trends en ontwikkelingen-Gerdina Krijger (HISWA-RECRON)
  • Jachthaven gereed maken voor elektrische vaartuigen- Jaap Schippers van E-Harbour
  • Technische aspecten van aanleggen laadinfra -Bas Rieux van Seijssener Rekreatietechniek
  • Netwerk aanleggen- Liander
  • Gevolgen voor het verzekeren van een jachthaven

17.00-18.00  Napraten bij de borrel

Locatie: Korte Ouderkerkerdijk 7 , Amsterdam (gebouw van Waternet)

Als u het symposium wil bijwonen, kunt u zich aanmelden per mail aan e.wiebes@amsterdam.nl (Eveline Wiebes)

We zien uit naar jullie komst!

Terug naar overzicht

Recreactie en HISWA magazine

Recreactie is hét vakblad voor de leisure- en recreatieondernemer en HISWA Magazine is hét vakblad voor de watersportindustrie. Lees meer over deze vakbladen en de mogelijkheden om te adverteren.