Agenda

2020-03-05 14:05:00

Workshop Circular Business Design Track voor Zeeuwse ondernemers in de recreatie- en watersport

5 maart 2020

Impuls Zeeland, Provincie Zeeland en HISWA-RECRON organiseren in maart a.s. een Circular Business Design Track speciaal voor de ondernemers in de recreatie én watersport.

Na het succes van de eerste landelijke Circo Track (december 2019) in de recreatiebranche is nu de mogelijkheid deze Track, die bestaat uit drie ééndaagse workshops, in het Zeeuwse te organiseren voor bedrijven die actief zijn in de recreatie en watersport. 

Voor wie?
Deze Track is speciaal bedoeld voor bedrijven die actief zijn in (de keten van) de vrijetijdseconomie, m.n. recreatie- en watersport, die (een onderdeel van) producten en diensten circulair willen maken en van elkaar willen leren. Alle bedrijven uit de watersport, verblijfsrecreatie, dagrecreatie, horeca en overige bedrijven met een toeristisch product en toeleveranciers worden uitgenodigd om deel te nemen.

Waarom deze workshop?
De vrijetijdssector wordt geconfronteerd met een snel veranderende omgeving. Dit door onder andere de energietransitie en het toetreden van nieuwe spelers op de markt. Ook is sprake van een kortere productcyclus en steeds sneller veranderende gastwensen en gastverwachtingen. Het is belangrijk dat de sector daar passende oplossingen voor ontwikkelt. Nieuwe circulaire businessmodellen kunnen een andere blik geven op onze sector en bovendien de band met bestaande gasten én nieuwe doelgroepen versterken.

In een circulaire economie worden hoogwaardige diensten geleverd en gaan producten langer mee, ze worden slim hergebruikt en gerecycled. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe businessmodellen. Tijdens de CIRCO Circular Business Design Track maak je kennis met de mogelijkheden van circulair ontwerpen en ondernemen, om antwoord te geven op de uitdagingen van een steeds veranderende omgeving. En dat samen met je toeleveranciers. Je verkent kansen voor je eigen bedrijf en maakt een concreet plan voor implementatie.

Driedaagse workshop - programma
De CIRCO Track bestaat uit drie ééndaagse workshops die plaatsvinden binnen een periode van vier weken. Samen met een inspirerende groep collega’s ontdek je nieuwe kansen en zet je circulaire toepassingen in gang!

Dag 1 - Kansen in kaart brengen - donderdag 5 maart 2020
Duik dieper in het gedachtegoed van de circulaire economie. Samen met andere bedrijven en ontwerpers wordt waardevernietiging in de huidige keten in beeld gebracht en per organisatie worden de circulaire kansen geïdentificeerd en geselecteerd.

Dag 2 – Uitwerking - donderdag 19 maart 2020
Het meest kansrijke circulaire voorstel uit de eerste workshop wordt in detail uitgewerkt met behulp van circulaire designmethoden en businessmodellen uit ‘Products that Last’, (producten met een lange levensduur) en/of Products that Flow (producten uit de wegwerpeconomie/fast moving consumer goods). Dit resulteert in een circulaire klantpropositie met een businessmodel, product(re)design en aanvullende diensten.

Dag 3 – Implementatie - donderdag 26 maart 2020
We brengen veranderingen in beeld die nodig zijn om de circulaire propositie te implementeren. Deze toetsen we op haalbaarheid en zetten we in een implementatie-roadmap: wanneer gebeurt wat, en met wie? We sluiten de CIRCO Track af met een pitch.

Recreatieondernemers die deelnamen aan de eerste Track gaven aan:

  •  "Hoe te gaan van een duurzame intentie naar een concreet plan, inclusief presentatie was zeer waardevol"
  • "We hebben geleerd om op een andere manier naar de circulaire onderneming te kijken en dit toe te passen op onze eigen organisatie"
  • "Ik heb inzicht gekregen hoe ik circulairiteit verder kan aanscherpen en te koppelen aan mijn bedrijfsvoering"

Denk je bijvoorbeeld na om uw (bestaande) sanitair of centrumgebouw te moderniseren of vervangen, een verblijfsaccommodatie te (laten) bouwen of uw inrichting te veranderen of om te gaan met water- en voedselverspilling. Schrijf je dan (samen met je toeleverancier) in voor deze Track.

Data en tijdstip

  • donderdag 5 maart 2020 - van 09.00-17.00 uur
  • donderdag 19 maart 2020 - van 09.00 - 17.00 uur
  • donderdag 26 maart 2020 - van 09.00 - 17.00 uur

Trainers
Deze Track wordt geleid door 2 ervaren CIRCO-trainers Marien Korthorst en Bas Roelofs en een externe design professional.

Locaties
Zeeland (exacte locatie volgt)

Kosten
De kosten bedragen € 500,- ex. btw per bedrijf (voor 2 personen).

  • De ondernemersvereniging HISWA-RECRON biedt deze workshop aan voor € 400,- ,- ex. btw per bedrijf (voor 2 personen) voor haar Zeeuwse leden
  • De reguliere prijs bedraagt € 2000,- ex. btw, het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door een grote bijdrage van het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. 

Aanmelden/inschrijven
Aantal deelnemers: minimaal 8 bedrijven maximaal 10. Dus schrijf je snel in!
 

Meer informatie


Vragen?
Monica de Vast
Regiomanager Zeeland & Zuid-Hollandse eilanden
HISWA-RECRON
06 51 01 09 01


 

Terug naar overzicht

Recreactie en HISWA magazine

Recreactie is hét vakblad voor de leisure- en recreatieondernemer en HISWA Magazine is hét vakblad voor de watersportindustrie. Lees meer over deze vakbladen en de mogelijkheden om te adverteren.