Agenda

2019-09-18 16:48:00

Workshop RI&E

18 september 2019

Berkel en Rodenrijs

Vroeger was het voldoende een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) te hebben. Tegenwoordig is het belangrijk om een actuele RI&E te hebben! De arbeidsinspectie is strenger gaan controleren. Daarnaast is een RI&E belangrijk vanwege verzekeringen. Verzekeringsmaatschappijen stellen meer eisen. HISWA Vereniging en Perspectief hebben daarom een nieuwe digitale RI&E ontwikkeld: speciaal voor alle bedrijven in de watersportindustrie.

Dit instrument is volledig digitaal en bestaat uit een aantal modulen. Deze nieuwe RI&E helpt u om uw huidige RI&E te actualiseren én om deze actueel te houden.

Tijdens de HISWA Workshop RI&E maakt u onder begeleiding een start met het invullen van de vijf algemene modulen voor alle bedrijven. Daarna kiest u de keuzemodulen, die passen bij de activiteiten van uw bedrijf. Indien gewenst kunt u ook na de workshop advies krijgen bij het invullen van de RI&E. Alle deelnemers aan de workshop krijgen tenslotte jaarlijks een uitnodiging om hun RI&E te actualiseren. HISWA helpt u op deze manier goed op weg.

Bestemd voor
Ondernemers en medewerkers van watersportbedrijven.

Inhoud

  1. Wet- en regelgeving
  2. Arbeidsinspectie controleert actief
  3. Invullen van de vijf algemene modulen
  4. Kiezen van de keuzemodulen
  5. Rapportage en plan van aanpak

Duur
Halve dag van 10.00 – 14.00 uur.

U volgt ieder jaar een herhalingsworkshop om uw RI&E actueel te houden.

Kosten workshop

  • € 125,- HISWA-leden
  • € 500,- niet-leden

Dit is inclusief koffie, thee en lunch.

Kosten RI&E

  • gratis HISWA-leden
  • € 495,- niet-leden

Tegemoetkoming

  • Sociaal Fonds HISWA: € 90,- per medewerker.

Aanmelding
U meldt zich aan bij Carlijn de Koning, managementassistente, via c.de.koning@hiswa.nl.

Jacco Vonhof - WATT je moet weten - Informatieplicht Energiebesparing

Ondernemers opgelet! Vanaf 1 juli 2019 zijn bedrijven die jaarlijks vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas verbruiken verplicht om in het eLoket van RVO te rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij hebben uitgevoerd. Voor meer informatie over de Informatieplicht Energiebesparing ga je naar www.wattjemoetweten.nl
Terug naar overzicht

Recreactie en HISWA magazine publicaties

Recreactie is hét vakblad voor de leisure- en recreatieondernemer en HISWA Magazine is hét vakblad voor de watersportindustrie. Lees meer over deze vakbladen en de mogelijkheden om te adverteren.