Nieuws

2019-09-19 14:45:17

1900 sport- en recreatiebedrijven voldoen aan de informatieplicht energiebesparing

19 september 2019

Medio september zijn er ruim 24.000 rapportages van 28.000 inrichtingen ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarvan zijn 1.900 rapportages vanuit de sector ‘Sport en Recreatie’. De concerns die onder de zogenaamde EED-regeling vallen (€ 50 mio omzet, balanstotaal € 43 mio, > 250 FTE) hebben nog tot 5 december de tijd om aan de informatieplicht te voldoen.

Mocht u nog niet voldaan hebben aan de informatieplicht, dan adviseren wij u dit zo spoedig mogelijk te doen, omdat de handhaving nu wordt opgestart.

Handhaving en informatiegericht toezicht
Qua handhaving gaan de omgevingsdiensten zich namelijk concentreren op de bedrijven die zich niet hebben gemeld of die zich wel hebben gemeld, maar de maatregelen niet hebben doorgevoerd. De rest laat men grotendeels met rust, al zal hier en daar wel een steekproefcontrole plaatsvinden. De goede bedrijven worden dus beloond met het afzien van controle. De overheid gaat ook extra capaciteit inhuren voor deze controles. Heeft u negatieve ervaringen met controle en handhaving dan horen wij dat graag.

eHerkenning
Voor het voldoen aan de informatieplicht hebben ondernemers een zogenaamde eHerkenning nodig om zich te melden en in te loggen op de site van RVO. Niveau 1 is nu nog voldoende. Toch gaan we het advies aanpassen om niveau 3 te kiezen of t.z.t. naar niveau 3 te updaten als u nu al een eHerkenning niveau 1 hebt. Niveau 3 heb je namelijk nodig voor de belastingdienst en het UWV en de communicatie met de overheid gaat steeds meer naar ‘digitaal niveau’.

Meer informatie over de informatieplicht energiebesparing treft u aan in onze kennisbank.

Arthur Helling
helling@recron.nl
06 – 53 77 89 77

Terug naar overzicht