2022-11-01 09:33:00

Herziening beheerplannen van Natura2000 gebieden Overijssel

1 november 2022

HISWA-RECRON is uitgenodigd bij de Provincie Overijssel voor de Startbijeenkomst van het herzien van de beheerplannen van Natura2000 gebieden rond half november.

Petra Ellens, regiomanager Overijssel, geeft aan dat Overijssel in totaal 24 Natura2000 gebieden telt en vaak ook nog in combinatiegebieden bijvoorbeeld De Vecht en Beneden-Regge. Dit gebied bestaat dan ook nog weer uit een aantal deelgebieden zoals de Archemer- en Lemelerberg, Eerder Achterbroek, Beerzerveld, Karshoek-Stegeren, Junner- en Arrier Koelanden, Landgoederen Eerde, Beerze en Junne en Boswachterij Ommen.

Kortom veel gebieden in Overijssel hebben te maken met deze natuurbescherming. Daarmee hebben direct ook veel recreatieondernemers ermee te maken, vaak ligt zo’n natuurgebied letterlijk aan hun achterdeur. Goed kunnen blijven ondernemen ook bij een Natura2000 gebied is voor HISWA-RECRON uitgangspunt. Daarom verneemt ze graag waar ondernemers tegenaan zijn gelopen met de huidige beheerplannen, wat kan beter, wat moet anders, of wellicht wat mag zo blijven?

Petra Ellens hoort graag jouw mening die je via p.ellens@hiswarecron.nl kun doorgeven. Jouw input is van belang bij de komende herziening van de beheerplannen!

 

 

Terug naar overzicht