Grote verschuivingen in provinciaal bestuur

22 maart 2023

De definitieve uitslagen van de afgelopen Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen zijn vastgesteld en het proces van de formaties gaat van start. Vanuit een peiling van MKB-Nederland blijkt dat ondernemers vooral behoefte hebben aan een stabiel en duidelijk overheidsbeleid.  

Wat de zege in de provincies betekent voor de bestuurbaarheid en de huidige plannen van de regering valt te bezien. In ieder geval wordt het ingewikkelder om plannen van de regering, door de Eerste Kamer te loodsen. Daarnaast liggen er nog vele uitdagingen in de regio te wachten, waar stikstof er slechtst één van is. 

De komende tijd zal HISWA-RECRON, al dan niet in samenwerking met partners uit de sector, het belang van recreatie, vrije tijd en de jachtbouw laten horen. Zo is er al vanuit het landelijk netwerk NLBuiten een brief opgesteld waarin een kader wordt gevormd voor de nieuw te vormen provinciale bestuursakkoorden. Maar ook in samenwerking met Gastvrij Nederland zal het manifest nadrukkelijk onder de aandacht worden gebracht. Doel is om bij te dragen aan een stabiel en goed vestigingsklimaat voor onze bedrijven. 

HISWA-RECRON wenst de formerende partijen succes in het behalen van een bestuursakkoord waarin recreatie en watersport niet worden vergeten. 

Terug naar overzicht