Nieuws

2019-12-12 17:08:10

51 TOP Campings in Nederland blinken uit in kwaliteit

12 december 2019

51 Nederlandse campings mogen zich ANWB Top camping 2020 noemen, van de 187 in Europa. Daarvan zijn er twee nieuw in de lijst. 

ANWB Top camping is het predicaat voor campings die de maximale score van vijf sterren halen bij de ANWB campinginspectie. Deze campings behoren tot de beste campings van Europa en blinken uit in kwaliteit.

Als enige partij in Nederland voert de ANWB volledig onafhankelijke campinginspecties uit in Europa. Ook dit jaar werden meer dan 2100 campings geïnspecteerd. De inspecteurs beoordelen op sanitair, terrein, zwemmen, recreatie en winkels & horeca. Omdat veel kampeerders het sanitair belangrijk vinden telt dit zwaarder mee in de eindscore. De score van een camping wordt weergegeven in sterren. Campings met 3 sterren of meer krijgen de eretitel ANWB Erkende camping.

Het maximaal haalbare is 5 sterren. Campings met deze score krijgen het predicaat ANWB Top camping. Ze hebben prachtig sanitair, een geweldig terrein en heel veel voorzieningen. Dat er onder de 187 Europese ANWB Top campings maar liefst 51 in Nederland liggen geeft aan dat het kwaliteitsniveau van Nederlandse campings hoog is.

 

 

Terug naar overzicht