Nieuws

HISWA-RECRON teleurgesteld over beleid veiligheidsregio's

27 maart 2020

HISWA-RECRON is teleurgesteld over het beleid dat de veiligheidsregio’s op dit moment voeren. Vakantieparken en campings mogen onder voorwaarden open blijven. Dat was de boodschap van het kabinet op 23 maart. 26 en 27 maart zijn door veiligheidsregio’s nieuwe noodverordeningen vastgesteld waarbij nu in veel diverse regio’s verschillend beleid gevoerd wordt. De verschillen tussen de regio’s zijn groot en dat leidt tot onduidelijkheid voor recreanten en ondernemers. 

Inmiddels is duidelijk dat een complete lockdown in Zeeland en Twente door de noodverordeningen van de veiligheidsregio's een feit is voor campings en vakantieparken. Wij denken dat dit onnodig is, omdat deze bedrijven voldoen aan alle strenge regels opgelegd door het kabinet.

In andere regio’s is besloten dat gemeenschappelijke sanitaire gebouwen op kampeerterreinen worden gesloten. In sommige regio’s geldt dit ook voor jachthavens. Dit besluit vindt HISWA-RECRON ook niet acceptabel. Ondernemers beseffen als geen ander dat gezondheid van gasten en medewerkers voorop staat. En uiteraard is het topprioriteit dat we snel coronavrij zijn. Maar juist daarom hebben we de toch al strikte Rijksrichtlijn vertaald in nog strengere regels voor al onze leden om er zeker van te zijn dat het veilig is.

HISWA-RECRON neemt dit onduidelijke beleid van de veiligheidsregio's mee in haar lobby en in de media. Vandaag was Geert Dijks al te horen op NPO radio 1. Verder is ook al gesproken met RTL en de Telegraaf en de NOS.

Terug naar overzicht