2020-10-29 10:00:00

Zelfscan voor de toegankelijkheid van bedrijven/accommodaties

29 oktober 2020

Donderdag 29 oktober 2020 lanceren VNO-NCW, MKB-Nederland en ‘social enterprise’ Ongehinderd gezamenlijk, het programma MKB Toegankelijk in de provincie Zeeland. MKB Toegankelijk is een gratis online zelfscan. Met deze zelfscan kan een ondernemer, aan de hand van een aantal vaste criteria, de toegankelijkheid van zijn/haar eigen bedrijf binnen enkele minuten in kaart brengen. HISWA-RECRON vindt dit een goede ontwikkeling omdat ondernemers met deze scan direct inzicht hebben of hun accommodatie in de basis toegankelijk is.

Toegankelijkheid van bedrijven voor mensen met een beperking wordt steeds belangrijker
Het hebben van een toegankelijk bedrijf is anno 2020 van groot belang en wordt, zeker gezien de vergrijzing, steeds belangrijker. Ruim 2 miljoen mensen in Nederland hebben een beperking. 


Ondernemer, pak de kans
Mensen met een beperking maken gebruik van een rolstoel, zijn slecht ter been, blind of slechtziend, doof of slechthorend, of hebben een assistentiehond. Net als ieder ander, gaan ook zij graag op pad voor een hapje of een drankje, een weekendje weg of een welverdiende vakantie. In de praktijk blijkt dat niet iedere ondernemer zich bewust is van de mate van toegankelijkheid van de winkel, de accommodatie of locatie. Dat is jammer, want iedereen moet ongehinderd mee kunnen doen in de samenleving én ondernemers laten hiermee kansen liggen. Een locatie hoeft overigens niet altijd 100% toegankelijk te zijn, het is wel belangrijk om goed te communiceren over welke voorzieningen er zijn.


15% meer omzet - doe de gratis zelfscan
De online zelfscan is een praktische en eenvoudige tool die ondernemers belangrijke informatie biedt over de toegankelijkheid van hun bedrijf. Door in te spelen op de behoefte van mensen met een beperking is de kans op groei in omzet 15%. Een minder-valide bezoeker wordt vaak vergezeld door een complete familie of vriendengroep. Ook zij kiezen daarmee voor een goed toegankelijke locatie. Het levert trouwe, tevreden en méér bezoekers en meer omzet op.


Hoe toegankelijk jouw bedrijf is?
De zelfscan is voor HISWA-RECRON-leden te downloaden in de kennisbank

 

HISWA- RECRON ondersteunt projecten die de toegankelijkheid vergroten in de recreatie- en watersportsector en is aangesloten bij de Community Toegankelijkdagjeuit.


 

Terug naar overzicht