Voor jouw veiligheid

protocollen Intelligente Weg Terug
protocollen

Intelligente Weg Terug

HISWA-RECRON, de branchevereniging voor watersport- en recreatiebedrijven heeft het initiatief genomen om te komen tot 'Intelligente Weg Terug Protocollen'. Met deze IWT-protocollen worden op een praktische wijze antwoord gegeven op de vraag: hoe brengen we onze economie en bedrijvigheid weer op gang, zodanig dat ook de veiligheid van consumenten en inwoners gewaarborgd blijft?

Totstandkoming

Totstandkoming

In het kader van de veiligheid van klanten, gasten, medewerkers en leveranciers stellen landelijke en decentrale overheden eisen en voorschriften aan bedrijven. Die eisen en voorschriften zijn in deze protocollen op een handzame wijze voor de bedrijven, leden van HISWA-RECRON, samengevat. Ondernemers uit de watersport- en recreatiesector die deze protocollen gebruiken, verbinden zich aan het volgen van de beschreven voorschriften en maatregelen in dit protocol en bieden hun klanten, gasten, medewerkers daarmee een zo veilig mogelijke omgeving om in te verblijven, te recreëren en/of te sporten.

Wat kan ik doen?

Wat kan ik doen?

Ook als gast of klant kan je een bijdrage leveren aan het onder controle krijgen van het corona virus.

Zo kun je ten eerste de gedragscode voor de waterrecreant lezen en de gedragscode recreatie

  • Houd 1,5m afstand
  • Laat je informeren over de aangescherpte maatregelen door het desbetreffende bedrijf
  • Volg de aanwijzingen strikt op
  • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
  • Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten
  • Schud geen handen
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op
  • Betaal contactloos of met pin
Bekijk de video's...

Bekijk de video's: wat mag wel en wat kan niet?

In onderstaande video's leggen we uit welke maatregelen er gelden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Er is een video voor recreanten en een video voor watersporters.

 

 

 
Disclaimer

Disclaimer

Het protocol richt zich in het bijzonder tot de bedrijven, leden van HISWA-RECRON. HISWA-RECRON aanvaardt geen aansprakelijkheid voor het gebruik van deze informatie door de bedrijven, leden van HISWA-RECRON, noch andere bedrijven die deze informatie gebruiken, in de breedste zin des woord. De verantwoordelijkheid voor het gebruiken van de informatie door de bedrijven als hiervoor bedoeld, ligt volledig bij die bedrijven. HISWA-RECRON aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid jegens derden voor het gebruik van de informatie door bedoelde bedrijven.