Gelders steuntje in de rug in coronatijd


Laatste update: 15/03/2022

Update 05 december 2020 

Op woensdag 25 november lanceerden we het steuntje in de rug. Binnen 24 uur zijn er 250 aanmeldingen binnen gekomen waardoor we genoodzaakt waren om een wachtlijst aan te houden. Inmiddels zijn ook daar 250 aanmeldingen binnen gekomen. Helaas kunnen nieuwe aanmeldingen niet meer in behandeling worden genomen. De komende weken zijn de regiomanagers van KHN en HISWA-RECRON druk met de intakes van de eerste 250 aanmeldingen. Uiteraard overleggen we met de Provincie Gelderland of er ook financiële ruimte gemaakt kan worden voor de ondernemers op de wachtlijst. Afhankelijk van de besluitvorming op het Provinciehuis en onze beschikbare capaciteit om de intakes te verzorgen brengen we je begin 2021 weer op de hoogte van de voortgang.

Tot € 5000 voor advies en ondersteuning in coronacrisis

Ben jij een ondernemer in de toerisme- , horeca- en vrije tijdsector en staat jouw bedrijf in Gelderland? Vraag dan een voucher aan voor een adviesdienst. HISWA-RECRON, KHN en de provincie werken samen in een project om de ondernemers in deze sectoren een steuntje in de rug te geven in coronatijd. Afhankelijk van de omvang van het initiatief worden vergoedingen verstrekt van 3000 euro tot maximaal 5000 euro. Het bedrag mag niet worden ingezet voor de dekking van reguliere bedrijfsvoering, maar wel als vergoeding voor bijvoorbeeld een uitgebreid bedrijfsadvies, financieel advies, een personeelsscan, juridisch advies en een financieringsaanvraag.

Waarvoor kun je de voucher inzetten?

De bandbreedte van onderwerpen is divers: algemeen bedrijfsadvies, juridisch advies, advies op het gebied van innovatie, accountancy, marketing, duurzaamheid, tot sluiting van het bedrijf en eventuele sanering van schulden of het doorstarten van het bedrijf.

HISWA-RECRON Kennispartners

Zij behoren tot een exclusieve groep van TOP Suppliers, ze werken actief samen met HISWA-RECRON en worden betrokken bij projecten. Ook werken ze mee aan het verbeteren en optimaliseren van het ondernemerschap in de sector. Ze zijn deskundig en hebben veel kennis op hun eigen vakgebied.

HISWA-RECRON TOP suppliers

Zij behoren tot een groep betrouwbare adviseurs en leveranciers die veel ervaringen heeft in de sector. Zij dragen daarom het predicaat HISWA-RECRON TOP Supplier

Eisen adviseur/ondersteuner?

Heb je een eigen adviseur of ondersteuner dan kun je ook in aanmerking komen voor een vergoeding als aan de volgende voorwaarden is voldaan:

  • De adviseur moet minimaal verbonden zijn aan het keurmerk en/of erkend zijn door zijn/haar brancheorganisatie.
  • Je mag ook gebruik maken van adviseurs die niet gelieerd zijn aan een brancheorganisatie. Maar de adviseur/ondersteuner moet wel over ervaring, expertise en kennis beschikken die passend is bij de bedrijvigheid in de ‘horeca, toerisme en vrijetijdsbesteding’.

Adviesgesprek

Wanneer jouw aanvraag in behandeling wordt genomen wordt er contact met je opgenomen om een afspraak te maken om samen met regiomanager, Ivo Gelsing, te bekijken welke adviesdienst ingezet kan worden voor jouw onderneming.

Offerte

Als je een eigen adviseur hebt dan ontvangen wij, nadat jouw aanvraag in behandeling is genomen, de offerte van jouw erkende adviseur (minimaal bedrag advies 3000 euro tot maximaal 5000 euro). De factuur voor het advies betaal je zelf en via het declaratieformulier kun je je vergoeding (het bedrag van de factuur exclusief btw) aanvragen.

Voorwaarden en looptijd voucherregeling

Met terugwerkende kracht tot 1 juni 2020 kun je als ondernemer in de toerisme-, hoerca- en vrijetijdssector in Gelderland een aanvraag doen. Dit project eindigt eind december 2021.

Vragen?

Heb je vragen? Wil je meer weten? Kijk bij de Veelgestelde vragen of neem gerust contact met ons op via dit mailadres of via 0348 48 94 76.

Samenwerking KHN en HISWA-RECRON

Ondernemersorganisaties voor watersport en recreatie (HISWA-RECRON) en horeca (Koninklijke Horeca Nederland (KHN) werken samen aan de uitvoering van deze voucherregeling.

 

Gerelateerd nieuws
25nov
Steuntje in de rug voor Gelderse ondernemers in horeca en toerisme 

Tags: subsidie advies ondersteuning Gelderland