De Inspectie SZW komt een controle uitvoeren! Wat kun je verwachten?

Laatste update: 18/08/2021

Begin augustus 2021 is ophef ontstaan over ‘misstanden’ op vakantieparken in de schoonmaak. De Inspectie SZW heeft na onderzoek bij 5 recreatieparken overtredingen geconstateerd van arbeidsrechtelijke wetgeving. In een nieuwsbericht concludeert de Inspectie SZW ‘dat er vermoedelijk bijna nergens eerlijk gewerkt wordt’. Een zeer overtrokken slotsom van een zeer kleine steekproef. Wellicht geeft dit SZW echter aanleiding om op meer recreatieparken onderzoek te gaan doen.

Wat kunt u in dat geval verwachten?

De Inspectie SZW is belast met het nalevingstoezicht en de handhaving van arbeidswetging. Hier valt onder de Arbeidstijdenwet, waarin regels zijn opgenomen over werktijden, rusttijden, pauzes en bijvoorbeeld weekenddiensten en nachtdiensten...

Inloggen Recron leden Inloggen voormalige HISWA-leden

Tags: arbeidsinspectie schoonmaak Stellicher Advocaten