Aannemen van een leerling medewerker


Laatste update: 01/07/2021

De vakantietijd breekt aan. Veel scholieren zijn op zoek naar een vervolgopleiding. Sommige scholieren kiezen voor een combinatie van leren op school en werken in een bedrijf; Beroepsbegeleidende leerweg (BBL). 
Omgekeerd zijn veel bedrijven op zoek naar nieuwe leerling-medewerkers, die hun MBO- of HBO opleiding willen volgen in combinatie met werken in hun watersportbedrijf of recreatiebedrijf. De instroom van nieuwe MBO- en HBO studenten Maritieme Techniek is goed; Ongeveer 200 studenten stromen nieuw het eerste jaar in bij: ROC Friese Poort in Sneek, NHL / Stenden in Leeuwarden en Scheepvaart en Transport College in Rotterdam. Maar ook bij de recreatie opleidingen zijn er genoeg leerlingen die op zoek zijn naar een bedrijf waar zij kunnen leren.

Als je een leerling-medewerker aanneemt let dan op de volgende zaken:

1. Leerwerkovereenkomst
Biedt de leerling-medewerker geen gewone arbeidsovereenkomst aan, maar een leerwerkovereenkomst. Een leerwerkovereenkomst heeft een aparte a...

Log in om verder te lezen of de bestanden te downloaden

Deze content is alleen beschikbaar voor HISWA-RECRON leden. Ben je nog geen lid? Bekijk alle voordelen van een HISWA-RECRON lidmaatschap of meld je direct aan!

Voormalige HISWA-leden kunnen inloggen via Mijn Hiswa.

Inloggen Recron leden Inloggen voormalige HISWA-leden

Tags: leerlingmedewerker leerling medewerkers personeel