Agenda

Volgens de Arbo-wet, artikel 8, is het belangrijk om te beschikken over actuele kennis van en vaardigheid in het veilig rijden en heffen met de heftruck. Hiermee verminder je de kans op ernstige ongelukken en schades. Verzekeringmaatschappijen kijken bij schades tegenwoordig naar een actuele RI&E en stellen opleidingseisen, ook ten aanzien van veilig rijden en heffen. In deze training leer je, hoe je veilig kunt rijden en heffen met de vorkheftruck.

 

In iedere onderneming gebeurt helaas vroeg of laat een calamiteit. In dat geval telt elke seconde en moet er direct doeltreffend worden gehandeld. In elk bedrijf moet hiervoor tenminste één bedrijfshulpverlener (BHV’er) in het bedrijf aanwezig zijn. In deze training leert u direct hulp te verlenen bij ongevallen, brand en andere calamiteiten in het bedrijf.

Volgens de Arbo-wet is het belangrijk om te beschikken over actuele kennis en vaardigheid van het veilig en efficient hijsen van pleziervaartuigen met een hijsinstallatie. Hiermee verminder je de kans op ernstige ongelukken en schades. 
Verzekeringmaatschappijen stellen opleidingseisen. Bovendien controleert de arbeidsinspectie. 

Workshop arbeidsmarktbranding

14-03 t/m 01-01-2024

De juiste arbeidsmarktbranding laat zien wie jouw organisatie is als werkgever. Op deze manier krijgen toekomstige collega’s een goed beeld van wie je bent en welke carrièremogelijkheden jij biedt.

Elke twee weken vinden de HISWA-RECRON Talks plaats. Een korte online sessie waarbij je in een kwartiertje wordt bijgepraat over een specifiek en actueel onderwerp. 

De twee hoofdthema’s voor de bijeenkomst zijn Personeel en Arbeidsmarkt en het Haven- en werfreglement. 

Met het door de provincie gesubsidieerde project Duurzaam Gastvrij Gelderland, willen HISWA-RECRON en KHN het bestaande aanbod van energiebesparing en verduurzaming voor jou als ondernemer toegankelijker en duidelijker maken. Dit doen we samen met Stichting BespaarGarant en Stichting KMVK.
 

Wat zijn de mogelijkheden? Welke uitdagingen? Hoe te innoveren? 

Jong RECRON bestaat dit jaar 50 jaar en dit wordt gevierd met een diner en een feest.

HISWA te Water

30-08 t/m 03-09-2023

Naast alle mooie boten in de haven en fraaie stands op de kade is er nog veel meer te doen.

Deze bijeenkomst, speciaal voor de HISWA-RECRON Business Club-leden (Partners in Business, Kennispartners en TOP Suppliers), wordt gehouden op de HISWA te Water.

Dé vakbeurs voor een toekomstbestendige recreatiebranche

De Benen-Op-Tafel-sessie is kennis delen en uitwisslen over speciale onderwerpen/vraagstukken die van groot belang zijn voor de branche. Dit doen we met onze experts, Partners in Business en Kennispartner). Alles draait om samen de branche vooruit te helpen en de ondernemers te laten ondernemen.

De jaarlijkse HISWA-RECRON Algemene Ledenvergadering vindt plaats op 28 november 2023 bij InnStyle in Maarssen.

 

Recreactie en HISWA magazine

Recreactie is hét vakblad voor de leisure- en recreatieondernemer en HISWA Magazine is hét vakblad voor de watersportindustrie. Lees meer over deze vakbladen en de mogelijkheden om te adverteren.