Nieuws

HISWA-RECRON nieuws

Molecaten ondertekend nu digitaal

8 november 2019

Met 18 campings en vakantieparken moeten er veel contracten bij Molecaten ondertekend worden. Voor het tekenen van de papieren versie is hiervoor niet altijd direct gelegenheid, waardoor verschillende processen onnodig vertraging oplopen. Procesversnelling is in eerste instantie de aanleiding geweest voor de aanschaf van ValidSign. De digitale ondertekenoplossing van ValidSign geeft Molecaten de mogelijkheid deze contracten plaats-onafhankelijk te laten ondertekenen.

Lees meer

Gastvrij Nederland: autoloze zondag nekslag voor gastvrijheidssector!

6 november 2019

Een maandelijkse autoloze zondag is een slecht plan en werkt desastreus uit voor de gastvrijheidssector. Voor onder meer horeca, bungalowbedrijven, attractieparken, musea en dierentuinen is zondag een belangrijke dag voor hun inkomsten. Dit plan kan potentieel voor flink omzetverlies zorgen en kan ertoe leiden dat ondernemers personeel moeten ontslaan.

Lees meer

Sector wil in gesprek met Steenwijkerland over verhoging toeristenbelasting

4 november 2019

Ook al lijkt de verhoging van de toeristenbelasting van een euro per nacht naar anderhalve euro per nacht in 2021 niet veel, de impact die deze verhoging met zich meebrengt, is enorm.

RECRON stuurde samen met HISWA Vereniging, de ANWB, MarketingOost, MKB Nederland en VNO-NCW Midden een brief naar de gemeenteraad van Steenwijkerland om dit toe te lichten. We vrezen dat toeristen door de verhoging weg zullen blijven uit Steenwijkerland.

Lees meer

Nieuw strategie adviesbureau in toerisme: ZKA Strategy

31 oktober 2019

Vanaf 1 november is de vrijetijdssector een strategie adviesbureau rijker: ZKA Strategy. Het is een 100% partner van het inmiddels 35 jaar bestaande ZKA Leisure Consultants in Den Bosch, tevens Kennispartner van RECRON. ZKA Strategy richt zich specifiek op de complexe en strategische uitdagingen waar spelers in de vrijetijdssector mee geconfronteerd worden.

Lees meer

Vrijetijdssector werkt samen tegen krapte op arbeidsmarkt

16 oktober 2019

Werkgevers in de vrijetijdssector in de Kop van Noord-Holland gaan de krapte op de arbeidsmarkt te lijf, door samen te werken en met onderwijs de kwaliteit van personeel te verhogen. Met dat uitgangspunt is maandag 14 oktober een bijeenkomst gehouden voor deze sector, vanuit het programma Match 2020 van De Kop Werkt!

Lees meer

Grote zorg over stremming hefbrug Boskoop

11 oktober 2019

De hefbrug over de Gouwe bij Boskoop is per direct afgesloten. De provincie heeft geconstateerd dat de brug zonder het nemen van maatregelen op dit moment constructief onveilig is. De brug is afgesloten voor wegverkeer en vaarverkeer.
 

Lees meer

HISWA tekent nieuw samenwerkingsovereenkomst Waterpoort

10 oktober 2019

Op 10 oktober is een nieuwe samenwerkingsovereenkomst Waterpoort getekend voor een periode van vier jaar. Vierendertig partners uit bedrijfsleven, (semi-)overheid en onderwijs tekende de overeenkomst waaronder HISWA. Waterpoort ontstond in 2012 jaar geleden als samenwerkingsverband tussen overheden om de regio te verenigen in de aanpak van de problematiek rondom de waterkwaliteit van het Volkerak-Zoommeer. Inmiddels is Waterpoort dé verbindende factor in de regio voor gebiedsontwikkeling. 

Lees meer

MKB-Nederland lanceert Milieubeheer Programma

10 oktober 2019

Praktisch vervolg op Wattjemoetweten

MKB-Nederland gaat ondernemers praktische hulp bieden bij het realiseren van energiebesparende maatregelen. In het kader van de Energieweek lanceert de organisatie het ‘Milieubeheer Programma’, een online keuze- en planningsinstrument. Dat stelt MKB-ondernemers in staat te voldoen aan de wettelijke verplichtingen op een wijze die nauw aansluit op hun bedrijfsvoering. De milieumaatregelen vergen forse investeringen. Die moeten worden gedaan zonder de economische positie van de bedrijven aan te tasten.  RECRON ondersteunt dit initiatief omdat dit programma voor recreatieondernemers nuttig kan zijn om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen.

Lees meer

Statement Gastvrij Nederland Toerismetop 9 november 2019

9 oktober 2019

Gastvrij Nederland: Verzilver de kansen! Leidt toeristische groei in goede banen!

Op 9 oktober 2019 vindt de tweede Toerismetop plaats, georganiseerd door het ministerie van EZK, de provincie Zeeland en NBTC Holland marketing. Tijdens de Toerismetop presenteren EZK en de provincies een actieprogramma. Dit actieprogramma is een vervolg op Perspectief 2030, en werd in de visie al benoemd als één van de randvoorwaarden.

Gastvrij Nederland vindt het een goed initiatief dat het Rijk een actieprogramma opstelt. Wel dient dit actieprogramma rekening te houden met de belangen van het bedrijfsleven.

Lees meer

Gemeenten huilen krokodillentranen om rijksbegroting

7 oktober 2019

De veertig grote en middelgrote steden in Nederland sloegen afgelopen weken groot alarm over de grote bezuinigingen. Ze lieten weten het ondenkbaar te vinden dat lokale overheden moeten nadenken over het sluiten van de bibliotheek of het zwembad, terwijl Den Haag meer dan tien miljard euro overhoudt op de Rijksbegroting.

Lees meer

Extreme heffingen voor de stacaravan dreigen op Ameland

2 oktober 2019

De gemeente Ameland lijkt de stacaravan als een woning te beschouwen en vindt daarom dat particuliere stacaravans op vaste jaarplaatsen wel als eigendom van de recreatieondernemer kan worden gezien en de waarde van de bedrijven is daarmee in sommige gevallen in één jaar tijd verdubbelt zonder dat er iets is veranderd op het bedrijf. Door deze foutieve taxatie ontstaan er allerlei problemen. De WOZ aanslag voor de ondernemer hoort namelijk berekend te worden over de exploitatiewaarde van het bedrijf en niet over de waarde van de stacaravans die er op dat moment staan.

Lees meer

Revitaliseringsfonds voor versterking van verblijfsrecreatie

2 oktober 2019

Het revitaliseringsfonds voor de verblijfsrecreatie in de Kop van Noord-Holland is op 1 oktober opengesteld. Ondernemers, verenigingen van eigenaren en gemeenten in de regio kunnen gebruik maken van de ondersteuningsmogelijkheden die in de fondsregeling zijn vastgelegd. Het fonds, ter grootte van 1,4 miljoen euro, levert onder andere bijdragen aan de inzet van een expertteam, maar ook aan fysieke investeringen voor verduurzaming.

Lees meer

RECRON zoekt pilots voor asbestsanering daken

2 oktober 2019

In de afgelopen jaren is RECRON betrokken geweest bij voorbereidende acties met betrekking tot het saneren van daken via de zogenaamde innovatieve foam-methode in samenwerking met Foppe de Haan van Foamshield Europe BV. Dit betreft een innovatieve methode om via het aanbrengen van schuim (foam) op het te saneren materiaal, asbestvezels worden ingekapseld, waardoor verwijdering op een veel efficiëntere, goedkopere en toch veilige manier kan plaatsvinden. Deze methode staat nu op de drempel van ‘goedkeuring’. RECRON zoekt naar aanleiding van een kamermotie nu drie pilots om de laatste hobbels te slechten.

Lees meer

RecreatieHero is live!

1 oktober 2019

Op 1 oktober 2019 gaat www.recreatiehero.nl live. RecreatieHero is hét online leerplatform voor iedereen in de recreatiebranche. Meer dan 150 trainingen worden in de vorm van e-learning modules aangeboden voor ondernemers en werknemers. Van een biertje tappen tot gastvriendelijkheid en van specifieke productkennis tot excel. Een breed pakket waarin voor iedereen wat te vinden is: vakgericht voor nu, maar ook voor de toekomst.

Lees meer

Film “De slag om de schelde” zoekt investeerders

25 september 2019

Oorlogstoerisme groeit maar door. Ruim drie miljoen mensen bezoeken jaarlijks een van de vele oorlogsmusea in Nederland. De musical ‘Soldaat van Oranje’ trok al bijna drie miljoen bezoekers en duizenden mensen doen mee met herinneringsevenementen zoals recentelijk bij de Airborne Wandeltocht in Oosterbeek. 75 jaar na dato is de oorlog big business.  En niet alleen in ons land, Ook in Frankrijk en België. Normandië en Westhoek zijn populaire regio’s vanwege de eerste en de Tweede Wereld Oorlog.

Nu is er een grote Nederlandse oorlogsfilm over de "Slag om de Schelde" in de maak. De productie-maatschappij is nog op zoek naar enkele investeerders.Enkele Zeeuwse campings hebben reeds geïnvesteerd in deze productie. Het zou een goede manier kunnen zijn om de Slag om de Schelde voor de toeristische sector op de kaart te zetten, waardoor er een Spin off op meerdere vlakken mogelijk is.

Lees meer

Nieuw Kapitaalfonds voor de Zeeuwse Verblijfsrecreatie

25 september 2019

Afgelopen winter heeft bureau KplusV in opdracht van Provincie Zeeland een onderzoek uitgevoerd naar de kapitaalbehoefte onder verblijfsrecreatie-ondernemers. Dit in het kader van het project Kwaliteit Zeeuwse Kust, mede gefinancierd vanuit de Regio Dealmiddelen vanuit het Rijk.

Het algemene beeld van de sector wat in dit onderzoek naar voren is gekomen is dat er wordt geïnnoveerd en wordt ingezet op gastbeleving, de regulering in de sector het aantal startende ondernemingen beperkt en het een belangrijke sector betreft voor Zeeland en haar leefbaarheid.

Lees meer