Leisure en Recreatie

Groepenmarkt

Groepenmarkt

Bij HISWA-RECRON zijn groepsaccommodaties, groepshuizen, vriendenhuizen en groepshotels aangesloten. Van luxe, hotelachtige verblijven tot kampeerboerderijen. Van familiebedrijf tot grote concerns.

In de huidige tijd waar een goede gezondheid voorop staat, weten we dat de maatregelen die gedurende de coronacrisis zijn genomen de recreatiesector hard treffen. Dit geldt zeker ook voor de groepsaccommodaties. HISWA-RECRON heeft zich direct hard gemaakt voor ‘de gezondheid’ van de groepenmarkt door te lobbyen voor extra steunmaatregelen en verruiming van de maatregelen. Dit heeft onder andere geresulteerd in het beschikbaar stellen van de TOGS-regeling voor ondernemers van groepsaccommodaties, een verruiming van de bedrijfsvoering  voor groepsaccommodaties (bijv. per 1 juni jl. met 30 personen i.p.v. een huishouden), maar ook in de tegemoetkoming in loonkosten via NOW2.

 

Speciale actie: word nu lid en betaal pas over 2 maanden 

(actie is verlengd en geldt tot 1 januari 2021)

De sector  - en dus ook jouw bedrijf - wordt hard geraakt. HISWA-RECRON wil ook graag dat na de coronacrisis  deze sector vitaal blijft. Juist ook omdat de bedrijven over het algemeen een enorme maatschappelijke waarde hebben. Daarom lanceren we een actie voor nieuwe leden. In dergelijke omstandigheden is het verenigen – samen staan we immers sterker -  en het continue beschikken over de laatste informatie van cruciaal belang.  Jij kunt nu lid worden van HISWA-RECRON en gebruik maken van alle voordelen. De betaling gaat pas 2 maanden later in, waardoor je de eerste 2 maanden gratis gebruik kunt maken van onze diensten, waaronder (juridische) bijstand van onze afdeling Info & Advies, de bedrijfsgroepmanager groepenmarkt en de regiomanager uit jouw provincie.  

Direct lid worden? Download dit aanmeldformulier en mail het naar ledenadministratie@hiswarecron.nl

Lid zijn van HISWA-RECRON betekent dat:

 • jouw belangen worden behartigd door een organisatie die bij politiek en bestuur al veel heeft bereikt;
 • je advies krijgt van specialisten en regiomanagers;
 • je collega-ondernemers ontmoet om kennis te delen en van elkaar te leren;
 • je binnen HISWA-RECRON tot ‘de groepenmarkt’ behoort, waar heel veel onderwerpen aan bod komen;
 • HISWA-RECRON jou van de laatste informatie en marktanalyses voorziet;
 • je gratis eerstelijns juridisch advies krijgt;
 • je de informatieve nieuwsbrief ontvangt;
 • je toegang krijgt tot de digitale kennisbank (databank voor specifieke informatie en advies);
 • je een eigen bedrijfspagina op onze website krijgt voor iedereen zichtbaar en vindbaar (ook geschikt om vacatures te plaatsen);
 • je ons vakblad Recreactie ontvangt met de laatste trends, ontwikkelingen en verhalen van ondernemers;
 • je beschikt over informatie, diensten en producten van erkende TOP Suppliers;
 • je de leveringsvoorwaarden voor groepsverblijven mag toepassen.
  De enige voorwaarden die overeengekomen zijn met ANWB en Consumentenbond (incl. Geschillenregeling en nakomingsgarantie);
 • je bij dé woordvoerder en ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie hoort.

Tijdens de corona crisis hebben we bijvoorbeeld voor de bedrijfsgroep groepenmarkt ‘intelligente weg terug’ protocollen ontwikkeld om weer open te kunnen. Daarnaast is er sterk gelobbyd in de verschillende regio’s om enige verruiming te krijgen. En er is overlegd met ministers, staatssecretarissen en Tweede Kamer voor extra steun. Het is belangrijk om krachten te bundelen en de best mogelijke voorwaarden te scheppen voor de groepsaccommodaties in ons land (bekijk ook de corona-helpdesk met boordevol informatie).

Heb je vragen? Neem contact op met de regiomanager in jouw provincie.

Waarom zijn zij lid van HISWA-RECRON?

Als groepsaccommodatie in een Natura 2000-gebied is het niet altijd eenvoudig om te ondernemen. Martin en Silvy Kamphuis-Burink wisten toch een derde accommodatie te bouwen en zij maakten daar, met creativiteit en zin voor de realiteit, een succes van. Lees hier hun verhaal in ons vakblad Recreactie, maart 2019.

Lid worden met jouw groepsaccommodatie?

Het HISWA-RECRON lidmaatschap heeft enorm veel voordelen voor aanbieders van groepsaccommodaties. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Interessante en a...

Interessante en actuele thema's Leisure en recreatie