Leisure en Recreatie

Buitensport / VeBON

Buitensport (VeBON)

Tot de bedrijfsgroep buitensport behoren:

  • buitensportbedrijven met sportieve binnen- en buitenactiviteiten
  • sportieve evenementenorganisaties
  • bedrijven voor actieve bedrijfsuitjes, familie-uitjes en teambuilding
  • klimcentra
  • organisaties voor actieve reizen

Deze bedrijven hanteren het VeBON veiligheidskeurmerk dat staat voor Veilige Buitensport Ondernemingen Nederland. Met dit keurmerk weten klanten en gasten zeker dat de kwaliteit en veiligheid van de activiteiten in orde is. 

Contactpersoon is Charlotte de Baat, manager Leisure en Recreatie, c.debaat@hiswarecron.nl, 033 - 303 97 19.

Wat bieden wij?

Welke thema's vin...

Welke thema's vind je zoal in onze Kennisbank?

Een overeenkomst voor de huur van een groepsaccommodatie met volledige verzorging - eten en drinken - is een pakketreis. Voor pakketreizen gelden speciale richtlijnen. Die zijn vastgelegd in het Burgerlijk Wetboek en zijn ter bescherming van de consument. 

Tijdens jeugdvakanties en -activiteiten is het belangrijk dat minderjarigen veilig zijn en zich ook zo voelen. Het voorkomen en bestrijden van discriminatie, seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik is van groot belang. De Gedragscode Sociale Veiligheid helpt daarbij.

Het budget voor de Werkkostenregeling (WKR) is in 2023 verhoogd. Werkgevers kunnen door die regeling meer doen met en voor hun werknemers. Daarbij kun je denken aan meer budget voor activiteiten in het kader van de saamhorigheid of de gezelligheid.

Als beheerder van speeltoestellen moet je voldoen aan het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen (Was). Speeltoestellen in de openbare ruimte moeten veilig zijn. Je moet speeltoestellen goed plaatsen met de juiste ondergrond.