De Omgevingswet


Categorie:
Laatste update: 09/11/2023

Naar verwachting treedt op 1 januari 2024 nieuwe Omgevingswet in werking. De Omgevingswet vervangt 26 andere wetten. Waaronder de Wet op de Ruimtelijke Ordening en veel andere Algemene Maatregelen van Bestuur en Ministeriële Verordeningen. De keuze voor één Omgevingswet moet voor veel verbetering zorgen. De huidige wetgeving is soms zeer verouderd, onderwerpen zijn versnipperd en over diverse wetten geregeld en veel wetteksten zijn onduidelijk en soms zelfs tegenstrijdig. De Omgevingswet biedt verder kader aan de grote opgaven waarvoor Nederland in de aankomende decennia staat. Zoals de energietransitie, woningbouw, klimaatadaptatie, verdroging en de circulaire economie.

Wat verandert er voor jou als ondernemer?

Heb je geen milieubelastende activiteiten, dan verandert er niets en hoef je niets te doen. Tenzij je iets verandert in de bedrijfsvoering. Dan is er een toets aan de Omgevingswet noodzakelijk.

He...

Log in om verder te lezen of de bestanden te downloaden

Deze content is alleen beschikbaar voor HISWA-RECRON leden. Ben je nog geen lid? Bekijk alle voordelen van een HISWA-RECRON lidmaatschap of meld je direct aan!

Inloggen op Mijn HISWA-RECRON

Lid van de HISWA-RECRON Businessclub? Dan kun je hier inloggen en toegang krijgen tot de artikelen van de kennisbank.


Tags: omgevingswet leefomgeving BAL