Nieuws

HISWA-RECRON nieuwsarchief

Onderzoek naar elektrisch varen Nota Varen 1 en 2

23 december 2019

In het kader van de Nota’s Varen 1 en 2 gaat de gemeente Amsterdam onderzoek doen naar de bereidheid van watersporters om hun vaartuig om te bouwen naar elektrisch. De gemeente heeft beleid opgesteld waarbij de recreatievaart in 2025 in het centrum emissie loos moet zijn. Het overige Amsterdamse water (met uitzondering van het IJ, de Kostverlorenvaart en de Amstel) zijn in 2030 aan de beurt.

Lees meer

51 TOP Campings in Nederland blinken uit in kwaliteit

12 december 2019

51 Nederlandse campings mogen zich ANWB Top camping 2020 noemen, van de 187 in Europa. Daarvan zijn er twee nieuw in de lijst. 

ANWB Top camping is het predicaat voor campings die de maximale score van vijf sterren halen bij de ANWB campinginspectie. Deze campings behoren tot de beste campings van Europa en blinken uit in kwaliteit.

Lees meer

Beschikbaarheid tijdens de feestdagen

12 december 2019

Van 25 december tot en met 1 januari is ons kantoor gesloten. Bij calamiteiten kun je het volgende nummer bellen: 033 – 303 97 07.

HISWA-RECRON wenst je prettige kerstdagen en een goed 2020!

 

 

Lees meer

RECRON bereikbaar via noodnummer

28 november 2019

In verband met de verhuizing van RECRON naar Leusden, is het vaste telefoonnummer van RECRON anderhalve dag niet bereikbaar.
Uiteraard zijn we wel gewoon te bereiken, maar dan via een noodnummer: 06 - 51 25 72 34.

Lees meer

Vacature Senior Marketing & Brand Manager (fulltime)

26 november 2019

Op 1 januari 2020 fuseren HISWA Vereniging - ondernemersorganisatie voor jachtbouw en watersport - en RECRON - branchevereniging voor recreatieondernemers - tot de nieuwe ondernemersvereniging HISWA-RECRON. Binnen deze netwerkorganisatie van 2.500 ondernemers met een bureauorganisatie van 30 professionals is op het nieuwe kantoor in Leusden een vacature ontstaan voor een:

Senior Marketing & Brand Manager (fulltime)

 

Lees meer

Molecaten ondertekent nu digitaal

8 november 2019

Met 18 campings en vakantieparken moeten er veel contracten bij Molecaten ondertekend worden. Voor het tekenen van de papieren versie is hiervoor niet altijd direct gelegenheid, waardoor verschillende processen onnodig vertraging oplopen. Procesversnelling is in eerste instantie de aanleiding geweest voor de aanschaf van ValidSign. De digitale ondertekenoplossing van ValidSign geeft Molecaten de mogelijkheid deze contracten plaats-onafhankelijk te laten ondertekenen.

Lees meer

Gastvrij Nederland: autoloze zondag nekslag voor gastvrijheidssector!

6 november 2019

Een maandelijkse autoloze zondag is een slecht plan en werkt desastreus uit voor de gastvrijheidssector. Voor onder meer horeca, bungalowbedrijven, attractieparken, musea en dierentuinen is zondag een belangrijke dag voor hun inkomsten. Dit plan kan potentieel voor flink omzetverlies zorgen en kan ertoe leiden dat ondernemers personeel moeten ontslaan.

Lees meer

Sector wil in gesprek met Steenwijkerland over verhoging toeristenbelasting

4 november 2019

Ook al lijkt de verhoging van de toeristenbelasting van een euro per nacht naar anderhalve euro per nacht in 2021 niet veel, de impact die deze verhoging met zich meebrengt, is enorm.

RECRON stuurde samen met HISWA Vereniging, de ANWB, MarketingOost, MKB Nederland en VNO-NCW Midden een brief naar de gemeenteraad van Steenwijkerland om dit toe te lichten. We vrezen dat toeristen door de verhoging weg zullen blijven uit Steenwijkerland.

Lees meer

Nieuw strategie adviesbureau in toerisme: ZKA Strategy

31 oktober 2019

Vanaf 1 november is de vrijetijdssector een strategie adviesbureau rijker: ZKA Strategy. Het is een 100% partner van het inmiddels 35 jaar bestaande ZKA Leisure Consultants in Den Bosch, tevens Kennispartner van RECRON. ZKA Strategy richt zich specifiek op de complexe en strategische uitdagingen waar spelers in de vrijetijdssector mee geconfronteerd worden.

Lees meer

Boeiende najaars kennissessie regio Noord

31 oktober 2019

Op 31 oktober jl. troffen leden uit de provincies Noord elkaar bij de Kennissessie van RECRON. De leden werden gastvrij ontvangen door Tjitske en Raymond Beerendonk van Camping de Reeënwissel dat schitterend gelegen is in Nationaal Park het Drents Friese Wold. De middag werd gevuld door een aantal boeiende presentaties. Petra Ellens, de regiomanager Noord opende de bijeenkomst met een korte schets van de actuele zaken in het Noorden. De vele exorbitante toeristenbelastingverhogingen kwamen daarbij ook aan bod. Na een korte toelichting op de stand van zaken van de Vitale Vakantieprojecten in Drenthe en Friesland werd gewezen op finale zaken die geregeld gaan worden inzake de fusie met HISWA. Op 26 november volgt nog een ALV.

Lees meer

Vrijetijdssector werkt samen tegen krapte op arbeidsmarkt

16 oktober 2019

Werkgevers in de vrijetijdssector in de Kop van Noord-Holland gaan de krapte op de arbeidsmarkt te lijf, door samen te werken en met onderwijs de kwaliteit van personeel te verhogen. Met dat uitgangspunt is maandag 14 oktober een bijeenkomst gehouden voor deze sector, vanuit het programma Match 2020 van De Kop Werkt!

Lees meer

Grote zorg over stremming hefbrug Boskoop

11 oktober 2019

De hefbrug over de Gouwe bij Boskoop is per direct afgesloten. De provincie heeft geconstateerd dat de brug zonder het nemen van maatregelen op dit moment constructief onveilig is. De brug is afgesloten voor wegverkeer en vaarverkeer.
 

Lees meer

HISWA tekent nieuw samenwerkingsovereenkomst Waterpoort

10 oktober 2019

Op 10 oktober is een nieuwe samenwerkingsovereenkomst Waterpoort getekend voor een periode van vier jaar. Vierendertig partners uit bedrijfsleven, (semi-)overheid en onderwijs tekende de overeenkomst waaronder HISWA. Waterpoort ontstond in 2012 jaar geleden als samenwerkingsverband tussen overheden om de regio te verenigen in de aanpak van de problematiek rondom de waterkwaliteit van het Volkerak-Zoommeer. Inmiddels is Waterpoort dé verbindende factor in de regio voor gebiedsontwikkeling. 

Lees meer

MKB-Nederland lanceert Milieubeheer Programma

10 oktober 2019

Praktisch vervolg op Wattjemoetweten

MKB-Nederland gaat ondernemers praktische hulp bieden bij het realiseren van energiebesparende maatregelen. In het kader van de Energieweek lanceert de organisatie het ‘Milieubeheer Programma’, een online keuze- en planningsinstrument. Dat stelt MKB-ondernemers in staat te voldoen aan de wettelijke verplichtingen op een wijze die nauw aansluit op hun bedrijfsvoering. De milieumaatregelen vergen forse investeringen. Die moeten worden gedaan zonder de economische positie van de bedrijven aan te tasten.  RECRON ondersteunt dit initiatief omdat dit programma voor recreatieondernemers nuttig kan zijn om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen.

Lees meer

Statement Gastvrij Nederland Toerismetop 9 november 2019

9 oktober 2019

Gastvrij Nederland: Verzilver de kansen! Leidt toeristische groei in goede banen!

Op 9 oktober 2019 vindt de tweede Toerismetop plaats, georganiseerd door het ministerie van EZK, de provincie Zeeland en NBTC Holland marketing. Tijdens de Toerismetop presenteren EZK en de provincies een actieprogramma. Dit actieprogramma is een vervolg op Perspectief 2030, en werd in de visie al benoemd als één van de randvoorwaarden.

Gastvrij Nederland vindt het een goed initiatief dat het Rijk een actieprogramma opstelt. Wel dient dit actieprogramma rekening te houden met de belangen van het bedrijfsleven.

Lees meer

Gemeenten huilen krokodillentranen om rijksbegroting

7 oktober 2019

De veertig grote en middelgrote steden in Nederland sloegen afgelopen weken groot alarm over de grote bezuinigingen. Ze lieten weten het ondenkbaar te vinden dat lokale overheden moeten nadenken over het sluiten van de bibliotheek of het zwembad, terwijl Den Haag meer dan tien miljard euro overhoudt op de Rijksbegroting.

Lees meer