Agenda

De uitreiking van de Blauwe Vlag - het keurmerk voor schone en veilige jachthavens en stranden - vindt dit jaar plaats bij Jachthaven Marnemoende in IJsselstein.

HISWA-RECRON werkt aan een volwaardig alternatief voor het Open Boten Management Systeem (BMS) van YachtFocus. Dit is het systeem dat veel watersportbedrijven gebruikten om online te adverteren met hun nieuwe en gebruikte boten.

Tijdens de Benen-op-Tafelsessie gaan we met een kennispartner in geprek over actuele onderwerpen.

Wij hebben een interessant programma opgesteld, waar naast een schets van regionale ontwikkelingen op het water én op het land ook uitgebreid aandacht is voor landelijke actualiteiten, zoals de BTW lobby en de ontwikkeling en investering RECRON.nl en HISWA.nl.

De Provincie Utrecht, HISWA-RECRON en stichting KMVK starten het project "Verduurzamen Vakantieparken”. Hierin krijg jij als ondernemer steun bij het verduurzamen van jouw bedrijf en kan je het internationaal erkende keurmerk Green Key verdienen. Op woensdag 17 april van 9:30-11.00 uur vindt een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde ondernemers plaats bij RCN Het Grote Bos in Doorn.
 

De ledenbijeenkomst Zuid-Holland is toegankelijk voor alle leden in de provincie Zuid-Holland.

Duurzaam Gastvrij Gelderland organiseert woensdag 10 april een themabijeenkomst. Dit keer staat netcongestie op het programma.

IVN Natuureducatie Gelderland en Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseren voor recreatieondernemers het webinar "Bloeiende natuur, tevreden gasten". Dit webinar biedt praktische tips en inspiratie om een terras, tuin of hotel- of campingterrein om te toveren tot groene paradijsjes. Dat is leuk voor gasten en geeft een boost aan de biodiversiteit.

Dit ronde tafelgesprek over duurzame inzetbaarheid is online (Microsoft Teams), van 15.00 tot 17.00 uur.

Ben jij een buitensportondernemer- of instructeur? Dan is deze dag speciaal voor jou! Of je nu alleen buitensportactiviteiten aanbiedt of dit combineert met bijvoorbeeld een groepsaccommodatie, een camping of vakantiepark, je bent van harte welkom. 
 
HISWA-RECRON nodigt je graag uit voor de Praktijkdag Buitensport/VeBON op donderdag 7 maart 2023 bij de Jongens uit Schoorl.  

Op woensdag 28 februari van 09:30-12:00 uur organiseert HISWA-RECRON de bijenkomst voor en met de leden van de vaarscholen.

TechTalk, een technische rubriek die in elk HISWA Magazine terugkomt, kent ook een live variant: TechTalk Live. 

TechTalk Live vindt twee keer per jaar plaats op een centrale locatie. Op de bijeenkomsten staan technische onderwerpen centraal die vooral voor jachtbouwers en technici relevant zijn.

Graag nodigen we je uit voor een bijeenkomst over de Aanpak Oostelijke Vechtplassen (voorheen bekend onder de naam Gebiedsakkoord) waarin 21 partijen samenwerken om de kwaliteit van het gehele Vechtplassen-gebied te verbeteren zodat mensen er graag wonen, werken en recreëren. Overheden, ondernemers, belangenorganisaties en gebruikers werken tot 2027 aan een samenhangend pakket van maatregelen binnen drie pijlers: ontwikkelen vrijetijdslandschap, versterken ecologie en moderniseren recreatiesector.

Heb jij tussen 21 maart en 2 oktober 2023 een (voorlopige) aanvraag ingediend voor een subsidie in verband met de Regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK)?

Als jachtmakelaar vertegenwoordig je de verkoper of aankoper van een pleziervaartuig. Je bent verantwoordelijk voor de begeleiding van het volledige proces van verkoop of aankoop van een pleziervaartuig. Het kan gaan om een eenvoudige sloep tot aan een luxe motor- of zeiljacht, waarbij het niet alleen gaat om een correcte juridische overdracht van het pleziervaartuig, maar ook om het zorgdragen van de juiste financiële transacties. Soms heb je ook met fiscale aspecten te maken, bijvoorbeeld als je een pleziervaartuig verkoopt naar of aankoopt uit het buitenland.

T.b.v. het project Duurzaam Gastvrij Gelderland wordt op 6 februari de themabijeenkomst Duurzaam (Ver)Bouwen georganiseerd.

 

Iedereen moet kunnen meedoen en zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij. Daar hoort participeren in de digitale wereld natuurlijk ook bij. Om producten en diensten toegankelijk te maken voor mensen met een beperking, werd in 2019 de Europese Toegankelijkheidsrichtlijn, de European Accessibility Act, gepubliceerd en formeel aangenomen. Momenteel wordt deze richtlijn omgezet in Nederlands wetgeving en zal vanaf 28 juni 2025 in werking treden. 

De voorjaarsbijeenkomst is dit jaar in de omgeving Utrecht! We zijn te gast bij de Boerinn.

Tijdens dit webinar worden vragen beantwoord en wordt uitgelegd waarom veel bedrijven, die geen NIS2 bedrijf zijn, er toch mee te maken kunnen krijgen.

De ledenbijeenkomst voor de HISWA Jachtmakelaars vindt plaats op bij Contest Yachts in Medemblik. De werf is vrij recent verbouwd en het is de moeite waard te bekijken op welke wijze Contest jachten worden gebouwd en welke technieken worden toegepast. 

Recreactie en HISWA magazine publicaties

Recreactie is hét vakblad voor de leisure- en recreatieondernemer en HISWA Magazine is hét vakblad voor de watersportindustrie. Lees meer over deze vakbladen en de mogelijkheden om te adverteren.