Agenda

Volgens de Arbo-wet is het belangrijk om te beschikken over actuele kennis en vaardigheid van het veilig en efficient hijsen van pleziervaartuigen met een hijsinstallatie. Hiermee verminder je de kans op ernstige ongelukken en schades. 
Verzekeringmaatschappijen stellen opleidingseisen. Bovendien controleert de arbeidsinspectie. 

Nog een paar weken en dit 'coronaseizoen' zit erop. Tijd om terug te blikken en bovenal ook vooruit te kijken. Helaas is een fysieke bijeenkomst nog niet haalbaar. Vandaar dat JONG RECRON nog een keer een digitale bijeenkomst heeft ingepland. Zij hopen dat jullie op dinsdag 15 september om 20.00 uur weer samen met hen plaats willen plaatsnemen achter een beeldscherm om samen ervaringen uit te wisselen en vooruit te kijken naar 'de toekomst na corona.

Alle bedrijven in de recreatie en watersport(industrie) moeten werken volgens coronaprotocol. Dit protocol is bedoeld om besmetting met corona te voorkomen. Bij jezelf en bij je gasten. Veel gasten begrijpen deze maatregelen. Zij handelen volgens jouw aanwijzingen. 
Er zijn ook gasten die deze maatregelen niet (willen) begrijpen. Zij handelen niet volgens jouw aanwijzingen. Als medewerker krijg je heel wat over je heen. Hoe houd je het dan toch plezierig? 

Zijn jouw medewerkers COVID-19-Proof? De coronacrisis heeft consequenties voor alle medewerkers van bedrijven in de recreatie en de watersport. Zij moeten niet alleen werken volgens het HISWA-RECRON protocol voor de 1,5 meter economie, maar zij moeten ook toezien dat bezoekers en gasten van het bedrijf zich gedragen volgens het protocol. 

In deze training leer je gasten op een vriendelijke manier aan te spreken op hun gedrag als het gaat om de richtlijnen van het RIVM.

Training praktijkbegeleider

11-03 t/m 11-03-2020

Hoe begeleid je medewerkers? Hoe spreek je hen aan?

Wat is hun motivatie en hoe help jij hen verder hun leerdoelen te behalen?

Workshop Wet Arbeid in Balans

05-03 t/m 05-03-2020

Sinds 1 januari 2020 is er veel verandert voor werkgevers in Nederland: Een nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). De oude Wet Werk en Zekerheid (WWZ) is beëindigd.

Leergang Parkmanager

03-03 t/m 03-03-2020

Met deze leergang krijgen deelnemers handvatten op onderdelen van het prachtige vak van manager van park of groepsaccommodatie!

Antifouling, vuilwater en elektrisch varen: deze en andere onderwerpen in het thema duurzaamheid staan op de agenda van het Infocafé Verduurzaming in de watersport.

Een veilige en goedgekeurde gasinstallatie is belangrijk. U kunt zich voorstellen, wat er allemaal mis kan gaan met een onveilige gasinstallatie. Het keuren van installaties moet dan ook op professionele wijze gebeuren om alle risico’s op ongevallen en schadeclaims te voorkomen.

Een veilige en goedgekeurde gasinstallatie is belangrijk. U kunt zich voorstellen, wat er allemaal mis kan gaan met een onveilige gasinstallatie. Het keuren van installaties moet dan ook op professionele wijze gebeuren om alle risico’s op ongevallen en schadeclaims te voorkomen.

Of groeit je bedrijf en zoek je naar nieuwe financieringsmogelijkheden? Impuls Zeeland en Dockwize organiseren
de tweede editie van Finance Me?! op maandag 10 februari 2020. Kom naar het event en ontdek alle mogelijkheden van (innovatie)financiering.
 

'Varen doe je Samen!' gaat door in de periode 2020 – 2025. In de nieuwe convenantperiode wordt voortgeborduurd op resultaten uit het verleden en nieuwe aandachtsgebieden voor de toekomst. De nadruk ligt op (technische)preventie, reisvoorbereiding en veiligheid óp het water en belangrijk hierbij: wat kunnen we leren van praktijksituaties. Hierin speelt veiligheidsbewustzijn en eenduidige informatie een belangrijke rol. “Veilig, plezierig en duurzaam varen doe je samen!”

Op vrijdag 31 januari 2020 opent Jong RECRON het nieuwe jaar met een interessante middag over het thema ‘Een nieuwe start’.
We verdiepen ons in bedrijfsovername en we maken een uitstapje naar de watersport naar aanleiding van de fusie HISWA-RECRON.

De Netwerkborrel op de grootste internationale tentoonstelling van Europa bestaat sinds 2015 en was direct een groot succes. Kuiper Verzekeringen (HISWA-RECRON Business Club) nodigt alle Nederlandse standhouders van harte uit voor de 2020 editie. 

Graag nodigen wij u uit voor een middag met als thema De jachthaven van de toekomst. Deze middag is een gezamenlijk initiatief van HISWA-RECRON, het Samenwerkingsverband Nautische Dienstverlening, het Watersportverbond en de Gemeente Amsterdam.

Ontmoet professionals uit de sector terwijl je jezelf onderdompelt in Hyde Park Winter Wonderland - de sprankelende en adembenemende, nummer één kerstbestemming in het hart van Londen.

Wij nodigen u van harte uit voor het RECRON-HISWA congres op vrijdag 13 december a.s. Tijdens het congres staan 3 bedrijfspitches waarin uitdagingen en oplossingen in een snel veranderende markt centraal. Aansluitend geeft architect Hans Achterbosch zijn visie op iconische leisure projecten in China. Hans is ondernemer, duurzaamheidspionier, Mount Everest beklimmer en bovenal…. avonturier. Nieuwsgierig? Meld je snel aan want de afgelopen 5 jaar is het innovatiecongres telkens vol!

Hoe zorg je voor een pakkende tekst voor vacatures?

Leden uit de bedrijfsgroep Groepenmarkt zijn welkom op de bijeenkomst op Recreatiebedrijf De Maathoeve in Heeten (Overijssel). De bijeenkomst start om 14.30 uur en eindigt rond 17.30 met een diner.

Recreactie en HISWA magazine publicaties

Recreactie is hét vakblad voor de leisure- en recreatieondernemer en HISWA Magazine is hét vakblad voor de watersportindustrie. Lees meer over deze vakbladen en de mogelijkheden om te adverteren.