Agenda

Gasveilig! Een veilige en goedgekeurde gasinstallatie is belangrijk. Je kunt je voorstellen, wat er allemaal mis kan gaan met een onveilige gasinstallatie. Het keuren van installaties moet dan ook op professionele wijze gebeuren om alle risico’s op ongevallen en schadeclaims te voorkomen.

IAAPA Expo Europe, Barcelona

27-09 t/m 30-09-2021

Het belangrijkste evenement van de vrijetijdsindustrie in Europa

IAAPA Expo Europe is de grootste internationale vakbeurs en conferentie en het belangrijkste ontmoetingspunt voor de attractie-industrie in de regio Europa, het Midden-Oosten, Afrika (EMEA).

 

Dit jaar zijn de BTW regels voor leveringen binnen de EU veranderd. Het is nu mogelijk BTW op leveringen van goederen en diensten van Nederlandse bedrijven die in een ander EU land met BTW werden belast, in Nederland aan te geven.
 
 

Op 9 september a.s. organiseert HISWA-RECRON het webinar “De RECRON-Voorwaarden voor vaste plaatsen: voetangels en klemmen"

HISWA te water GAAT NIET DOOR

01-09 t/m 05-09-2021

Maandag 16 augustus om 17:00 uur, is na overleg met de desbetreffende instanties, geconcludeerd dat de 2021 editie van de Hiswa te Water – zoals graag georganiseerd te willen hebben – onder de huidige regelgeving van het rijk niet mogelijk is.

Samen met de Gemeente Lelystad heeft de organisatie geprobeerd een modus te vinden waarin onze exposanten optimaal tot hun recht kunnen komen en bezoekers een volwaardige beursbelevenis kunnen ervaren. Alleen dan is er voor alle partijen ook een goede watersportbeurs garanderen. Helaas is dat niet mogelijk gebleken.

Voor de organisatie, exposanten en andere betrokken, maar natuurlijk ook voor alle watersportliefhebbers, is het een grote teleurstelling dat dit mooie watersportevenement weer geen doorgang kan vinden.

De organisatie van Hiswa te Water gaat nu vol goede moed aan de slag met de voorbereidingen voor de 2022 editie van de beurs, die van 31 augustus tot en met 4 september 2022 in Bataviahaven Lelystad zal plaatsvinden.

Meer informatie: www.hiswatewater.nl

Op 1 september vindt de jaarlijkse HISWA-RECRON Business Club Netwerklunch/-bijeenkomst plaats op 1 september.

 

Op donderdag 14 juli van 16:00 uur tot 17:00 uur vindt het digitale infocafé " E-commerce en diensten in de EU: wat is er veranderd is voor de BTW per 1 juli?" plaats. 

Meer omzet genereren door effectief prijsbeleid, oftewel: dynamic pricing. Wie wil dit nou niet? 

Wil jij ook inzicht in het het zoek- en boekgedrag van jouw gasten en vervolgens snel en eenvoudig prijsaanpassingen doorvoeren op basis van de veranderende vraag, zodat je meer omzet kunt halen uit je aanbod?

HISWA-RECRON organiseert i.s.m. kennispartner Stratech op dinsdag 6 juli van 13.00-14.00 uur een webinar over hoe bereik je meer omzet door effectief prijsbeleid.

Deze kennissessie over duurzaamheid op vakantieparken is als afronding van de pilot Duurzame Vakantieparken Overijssel (gefinancierd door Gastvrij Overijssel). Dit is een onderdeel van het grotere project rondom www.innoverde.nl waar HISWA-RECRON en Saxion al enkele jaren mee bezig zijn. 

De kengetallen laten forse veranderingen zien voor vakantieparken. Hoe ga je om met verandering? Hoe laat je duurzaamheid voor je werken in de exploitatie. De veranderingen bieden ook kansen, zoals verhoging van de omzet door pop-up accommodaties.

Aan het begin van ieder vaarseizoen lezen en horen we helaas nog te vaak over een ongeval aan boord van schepen. Brand met gewonden of zelfs verstikking/vergiftiging aan boord. Een recente ervaring van een van onze leden, waarbij een ongeval is voorkomen, is aanleiding voor dit webinar. Hoe kunnen we zo veilig mogelijk verhuren, hoe maken we onze huurders bewust van de risico’s en hoe kunnen van afstand bepaalde informatie aan boord monitoren? Al deze vragen worden op dinsdag 22 juni besproken.  

Wegens veel belangstelling: extra datum workshop ‘Beter gevonden op het web’.

Omdat de eerste datum snel was volgeboekt hebben we een extra datum voor deze workshop gepland, namelijk donderdag 17 juni. Je kunt je dus alsnog aanmelden. Gedurende deze online, interactieve workshop zal onze kennispartner Prosuco jou uitleg geven over de diverse zaken die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw website beter wordt gevonden en bezocht.

Wil je weten hoe jouw bedrjf (recreatie-/watersportbedrijf en/of jachthaven) online beter gevonden wordt? Wat je daar zelf aan kunt doen? Wil je een betere gesprekspartner zijn voor jouw websitebouwer of marketingbureau? Wil je weten waarom je wel of geen geld moet steken in zaken als Google Ads of Social media?

IAAPA EMEA Spring Summit

08-06 t/m 10-06-2021

De IAAPA EMEA Spring Summit - de hotspots van de attractiesindustrie in 2021 -  vindt plaats van 8 tot 10 juni in België.

We praten onze leden bij over projecten, programma’s en dossiers die relevant zijn voor de sector en de bedrijven. Verder een terug- én vooruitblik op de Covid’19-pandemie. En een update over de exploitatie en strategie van HISWA-RECRON staat eveneens op het programma. Aansluitend kun je kiezen uit vier interessante themasessies.

 

Vrijdag 28 mei organiseert HISWA-RECRON van 10.30 uur tot 12.00 uur een online ledenbijeenkomst voor de HISWA Jachthavens en Stallingbedrijven. 

Wil jij ook een grandioze start van het seizoen? RecreatieHero helpt met onboarding van jouw medewerkers! Neem deel aan dit webinar.

Recreactie en HISWA magazine publicaties

Recreactie is hét vakblad voor de leisure- en recreatieondernemer en HISWA Magazine is hét vakblad voor de watersportindustrie. Lees meer over deze vakbladen en de mogelijkheden om te adverteren.