Agenda

Deze bijeenkomst is speciaal voor de HISWA-RECRON leden uit Flevoland.

Hét congres over het vinden, binden en boeien van alle (toekomstige) medewerkers in de recreatie.
Speciaal voor werkgevers, medewerkers en onderwijs uit de recreatie.

Na twee jaar van digitaal vergaderen nodigen we je graag uit voor de allereerste live bijeenkomst van de Algemene Ledenvergadering van HISWA-RECRON.
 

Brand is één van de grootste bedreigingen voor de bedrijfscontinuïteit. Belangrijkste oorzaken: menselijke fouten, blikseminslag, problemen met de elektrische installatie en brandstichting. Zo’n 94% van alle mkb-bedrijven is zich bewust van de risico’s en mogelijke gevolgen, maar doet er desondanks niet of nauwelijks iets tegen. Terwijl je daar zoveel aan kunt doen! Kennispartner AON kan in uw organisatie precies aanwijzen waar brandrisico is. En vertelt u graag wat u daartegen kunt doen. Een geruststellend idee!

HISWA-RECRON Partner in Business - Alfa accountants en adviseurs - organiseert in november de jaarlijkse informatiebijeenkomsten: klaar voor 2023. Ditmaal weer helemaal fysiek en op meerdere locaties in het land! Heb je jezelf al aangemeld? Het kan nog steeds!

Bied jij groepsverblijven aan voor groepen vanaf 10 personen? Dan is deze dag speciaal voor jou! Of je nu alleen groepsaccommodaties aanbiedt of dit combineert met bijvoorbeeld buitensport, een zeilschool, een camping of vakantiepark, je bent van harte welkom.

HISWA-RECRON Kennispartner Aon neemt je - samen met Eye Security -  tijdens het gratis webinar mee in de belangrijkste ontwikkelingen en oplossingen op het gebied van cybersecurity. Zo leer je precies hoe je de cybersecurity van jouw organisatie verder kunt verbeteren – zoals met awareness-trainingen en cybersecuritymaatregelen. Ook gaan we in op het gevaar van phishing en laten we oplossingen zien hoe u de kans op een cyberaanval verkleint.

Ook dit jaar vindt er weer een Maritime Women Event plaats. Tijdens het event leer je over genderdiversiteit, worden er ervaringsverhalen gedeeld uit de praktijk en ga jij gegarandeerd naar huis met praktische handvaten!
 

 
 

Kom naar de Recreatie Vakbeurs en laat je inspireren!

Tijdens het symposium over de jachthavens staan twee onderwerpen op het programma centraal: verzekerbaarheid van het bedrijf en ondermijning. Het programma wordt nog nader ingevuld en is eind oktober bekend. In ieder geval houdt Kuiper Verzekeringen, HISWA-RECRON Partner in Busines, een lezing over hoe ondernemers hun bedrijf goed kunnen verzekeren en wat ze zelf kunnen doen.

Het thema van het International HISWA Symposium on Yacht Design and Yacht Construction, dit jaar op 14 en 15 november, is ‘Get Energized’.

Na een druk seizoen is het tijd om weer eens bij te praten met elkaar én de branche. Op dit moment spelen er een aantal zaken in de sector die velen raken, denk aan de discussies rond de overname van vakantieparken en herstructurering, Vitale Vakantieparken, het provinciaal omgevingsplan, extreem hoge energieprijzen enz. HISWA-RECRON nodigt je dan ook van harte uit om op donderdag 10 november elkaar te ontmoeten en inspiratie op te doen.

We gaan door!
Het programma Vitale Vakantieparken Drenthe (VVP) gaat een nieuwe fase in. Het programma richt zich sinds 2019 op het verbeteren en verduurzamen van vakantieparken in Drenthe. De afgelopen jaren is er - samen met de Drentse ondernemers, parkeigenaren, VvE's en gemeenten, al veel bereikt maar het einddoel nog niet.

Gastvrijheid en digitalisering; van noodzaak tot kans

Regiosafari is dé dag voor toeristische ondernemers, cultuurmakers, overheden, onderwijs en destinatiemarketingorganisaties uit de regio die actief zijn in de gastvrijheidssector. De dag staat dan ook volop in het teken van elkaar ontmoeten, inspireren en bovenal: samenwerken en van elkaar leren. Het thema dit jaar is ‘Toekomstbestendig personeelsbeleid en vergroten van jouw naamsbekendheid’! Tijdens het gezamenlijke ochtendprogramma komen inspirerende sprekers aan bod en ’s middags gaan we met de bus op safaritour door de regio om een kijkje te nemen bij inspirerende collega-ondernemers.

Kampeer en Caravan Jaarbeurs

05-10 t/m 09-10-2022

Van 5 t/m 9 oktober 2022 zijn de Jaarbeurshallen weer één grote kampeerbeleving met kampeermiddelen en -accessoires, gepimpte campers, een theater, een innovatie wedstrijd, daktenten, mooie kampeerlocaties, workshops, tips over duurzaam kamperen, leuke kinder- en outdoor activiteiten.  Dit alles in een gezellige vakantiesfeer met muziek en lekkere drankjes en hapjes.

HISWA-RECRON TOP Supplier Countus helpt jou als recreatieondernemer met het maken van strategische keuzes. Tijdens het Countus Recreatiecongres op 27 september brengen beroepsprofessionals jou op de hoogte van trends en ontwikkelingen en kun je inspirerende kennissessies bijwonen!

Op 29 september  van 15.30 tot 16.30 uur organiseren MKB-Nederland en VNO-NCW een webinar over het terugbetalen van uitgestelde belastingen. Dit webinar is vooral bedoeld voor ondernemers die vanaf 1 oktober uitgestelde belastingen moeten gaan terugbetalen in de komende periode van 60 maanden.

De weg naar klimaatneutraal toerisme. Hoe ziet die eruit? Wat zijn de grootste uitdagingen en wat zijn onze belemmeringen om echt aan de slag te gaan? De vijfde editie van de Nationale Toerisme Top vindt plaats op 26 september a.s. op de Floriade Expo 2022. 

Recreactie en HISWA magazine publicaties

Recreactie is hét vakblad voor de leisure- en recreatieondernemer en HISWA Magazine is hét vakblad voor de watersportindustrie. Lees meer over deze vakbladen en de mogelijkheden om te adverteren.