Doe mee en geef jouw getroffen collega’s in de gebieden met wateroverlast een steuntje in de rug!


Laatste update: 04/08/2021

HISWA-RECRON leden steunen collega’s

Doe mee en geef jouw getroffen collega’s in de gebieden met wateroverlast een steuntje in de rug!

Inmiddels ruim twee weken geleden werd met name Limburg, maar ook stroomafwaarts aan de Rijn, Waal, IJssel alsmede aan de kleiner rivieren zoals de Geul, de Gulp, Roer, Dommel etc. getroffen door een grote watermassa. Gekoppeld aan aanhoudende regen had dit tot gevolg dat campings zijn ondergelopen, boten zijn losgeslagen, toercaravans langs dreven en zowel ondernemers als de toeristen met het handen in het haar stonden. Enerzijds hebben we zeer veel waardering voor de weerbaarheid van de ondernemers. Anderzijds is het zeer frustrerend om te zien dat men midden in het hoogseizoen niet open kan om gasten te ontvangen.

Onze voormalige regiomanager RECRON Zeeland en nu Limburg, Arthur van Disseldorp, moest onwillekeurig denken aan de geschiedenislessen die hij in Zeeland leerde over de Watersnoodramp in 1953. “Dramatisch voor betrokkenen en soms desastreus voor bedrijven.”

Inmiddels heeft HISWA-RECRON een goed beeld van getroffen recreatiebedrijven in Limburg. Ook zijn er enkele getroffen collega’s in Gelderland en Brabant. We zien grote verschillen bij bedrijven die (deels) zijn ondergelopen en bedrijven welke (nét) zijn droog gebleven. Daarom is het initiatief ontstaan om elkaar in deze barre tijd een symbolisch steuntje in de rug te geven.

 

Hoe kun jij helpen?

Het idee is om accommodaties aan te bieden in de maanden september en/of oktober zodat getroffen collega’s er even tussenuit kunnen. We denken aan een bungalow, een verhuuraccommodatie, een b&b, camperplek of een aantal kamers in een groepsaccommodatie. Dit kan zowel een week, midweek of weekend zijn. Dus heb jij een accommodatie die je graag wilt aanbieden? Dan horen we dit graag.

Vul dit formulier in voor 21 augustus a.s.

1. Geef aan of je een weekend, midweek of een week aanbiedt met de beschikbare data

2. Welke accommodatie(s) of kampeerplaats wenst aan te bieden/weg te geven.

3. Voor hoeveel personen

 

Wij zullen daarna de getroffen ondernemers koppelen aan de aangeboden vakanties en hen rechtstreeks met jou contact laten opnemen.

Doe mee en geef jouw getroffen collega een steuntje in de rug!

 

Hartelijk dank namens het HISWA-RECRON-team

Arthur van Disseldorp
Regiomanager Noord Brabant & Limburg / European Affairs
T (+31)6-53 75 84 71 |  a.vandisseldorp@hiswarecron.nl  

 


Tags: wateroverlast actie voor getroffen leden steuntje in de rug beschikbaar stellen accommodaties