Ontslag - werknemer uit dienst en dan?


Laatste update: 02/01/2023

Sommige medewerkers stoppen met werken voor jouw bedrijf, bijvoorbeeld omdat een tijdelijk contract niet verlengd wordt, omdat een medewerker kiest voor een baan bij een ander bedrijf, al dan niet in een andere branche of omdat een medewerker met pensioen gaat.
Een medewerker, waarvan je op een prettige en correcte  manier afscheid neemt, zal jouw bedrijf altijd op een positieve manier uitdragen. Dat is belangrijk, zeker als de arbeidsmarkt krap is.
Zorg voor een goed afscheid bij vertrek.

Waar moet je aan denken?

Aanzegbrief
Als je besluit om een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd niet te verlengen, dan stuur je de medewerker minimaal 1 maand voor afloop van de overeenkomst een aanzegbrief. In de aanzegbrief stel je de ...

Log in om verder te lezen of de bestanden te downloaden

Deze content is alleen beschikbaar voor HISWA-RECRON leden. Ben je nog geen lid? Bekijk alle voordelen van een HISWA-RECRON lidmaatschap of meld je direct aan!

Inloggen op Mijn HISWA-RECRON

Lid van de HISWA-RECRON Businessclub? Dan kun je hier inloggen en toegang krijgen tot de artikelen van de kennisbank.


Tags: Arbeidsmarkt uit dienst pensioen personeelsdossier verlof aanzegbrief transitievergoeding exitgesprek getuigschrift referentie eindafrekeningen loon personeel arbo ontslag transitie