Duurzaamheidsplatform voor ondernemers van vakantieparken


Laatste update: 27/09/2021

Waar haal je je informatie op als je wilt verduurzamen? Informatie die zowel onafhankelijk, up-to-date als relevant is? Uiteraard zijn er tientallen, zo niet honderden websites die daarbij kunnen helpen. En zijn er genoeg leveranciers en adviseurs te vinden die een bepaalde expertise hebben op het gebied van duurzaamheid. Maar zou het niet mooi zijn om een platform te ontwikkelen waar de ondernemer alle benodigde informatie op het gebied van circulair ondernemen, duurzame energie en relevante wet- en regelgeving kan vinden?
 

Met deze vragen in het achterhoofd werken studenten van hogeschool Saxion al enkele jaren aan een dergelijk platform, waarbij vanaf het begin de samenwerking met HISWA-RECRON is gezocht (en gevonden). Via een subsidie van Gastvrij Overijssel werd het voor onderzoekers van Saxion mogelijk om de gevonden data te valideren en de ontwikkelde ‘website under construction’ te testen bij een aantal ondernemers. 
Tevens kwamen vragen aan de orde als ‘hoe duurzaam is onze sector nu eigenlijk?’ en ‘op welke manier kunnen we de ondernemer ondersteunen in het verduurzamingsproces?’ De uitkomsten van deze validatie zijn tijdens een kennissessie in de zomer van 2021 bij Camping De Pallegarste gepresenteerd aan een select gezelschap. Een deel van de bevindingen die tijdens deze bijeenkomst aan bod kwamen, staan in dit artikel. 
 

Documenten

Tags: duurzaamheid project Saxion