BUAS-studenten in het najaar 2022 op jouw bedrijf?


Laatste update: 18/05/2022

Nagenoeg alle verblijfsaccommodaties bij HISWA-RECRON leden zijn ingericht voor recreanten. Maar er zijn ook alternatieve mogelijkheden voor mensen die tijdelijk woonruimte zoeken. Bijvoorbeeld voor huisvesting van studenten.

 

Is deze huisvestingsoptie een kans voor jou?

Door de huidige (krappe) huizenmarkt gaat er een probleem ontstaan bij BUAS in Breda.

Men is hard op zoek naar (tijdelijke) huisvesting voor de aankomende internationale studenten. Men verwacht komend studiejaar ongeveer 600 internationale studenten en zij zullen niet allemaal een onderkomen/accommodatie vinden voor september 2022. Naar verwachting zal dit gaan om ongeveer 100 studenten.

Waar BUAS naar op zoek is, is accommodaties voor studenten vanaf eind augustus/begin september. Dit kunnen bijvoorbeeld gedeelde huisjes, (safari) tenten of stacaravans zijn. Het is wel een pré dat de accommodatie gemeubileerd is, met het oog op dat dit voor veel studenten een tijdelijke oplossing is, totdat ze naar Breda of omgeving verhuizen.

Misschien is het ook een kans voor een groepsaccommodatie of een zeilschool? Vanzelfsprekend moet het verblijf wel op een redelijke reisafstand van Breda gelegen zijn. Met het openbaar vervoer komen studenten ook makkelijk in Breda.

 

Het zou fijn zijn als er rekening gehouden kan worden met een studentenbudget. De meeste studenten hebben zo rond de € 350,= / € 500,= per maand per student te besteden. Daarnaast is het goed om te weten dat de studenten in deze tijd wel blijven zoeken naar accommodaties in en om Breda, wat zou kunnen betekenen dat ze maar een paar weken of maanden gebruik zullen maken van deze mogelijkheid.

 

Heb jij een accommodatie beschikbaar?

Mocht jij een accommodatie beschikbaar hebben rondom deze periode voor deze BUAS studenten, dan horen wij graag de mogelijkheden.

 

Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar accommodation@buas.nl en dan neemt de BUAS contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Voor eventuele toelichting: Arthur van Disseldorp, Regiomanager N-Brabant. a.vandisseldorp@hiswarecron.nl

 

Externe links

Tags: BUAS huisvesting studenten studentenhuisvesting