Ongewenste en onjuiste activiteiten van AKI’s (aangewezen keuringsinstanties)


Laatste update: 29/06/2022

De veiligheid van speeltoestellen is geregeld in het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen (WAS). De voormalig minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft de politieke ambitie uitgesproken om het toepassingsbereik van het WAS te verbreden, door avontuurlijke speelvormen zoals klimwanden en klimbossen in het WAS te reguleren. HISWA-RECRON is al twee jaar in contact met het ministerie van VWS over deze voorgenomen aanpassing van het WAS. In deze zaak vertegenwoordigt HISWA-RECRON diverse partijen in de recreatiebranche aangevuld met verschillende brancheorganisaties uit de sport en sportieve recreatie.

Zo is besproken dat de afbakening van wat een niet WAS-plichtig sporttoestel en wat een WAS-plichtig speeltoestel is, voor de toekomst nadere aandacht en bespreking behoeft. Daarbij is door het ministerie expliciet aangegeven onze branches ...

Log in om verder te lezen of de bestanden te downloaden

Deze content is alleen beschikbaar voor HISWA-RECRON leden. Ben je nog geen lid? Bekijk alle voordelen van een HISWA-RECRON lidmaatschap of meld je direct aan!

Voormalige HISWA-leden kunnen inloggen via Mijn Hiswa.

Inloggen Recron leden Inloggen voormalige HISWA-leden

Tags: WAS AKI veiligheid speeltoestellen