Verplichting energielabel voor recreatiewoningen


Laatste update: 15/11/2023

Sinds een tiental jaren kennen we in Nederland regelgeving met betrekking tot Energielabels. Bij de invoering ervan heeft RECRON, in nauw overleg met enkele concerns, via intensieve gesprekken met het verantwoordelijk ministerie (BZK) gedaan gekregen, dat de labelplicht niet van toepassing was op recreatiewoningen die steeds kortstondig worden verhuurd aan wisselende gasten. Die uitzonderingspositie is op grond van Europese regelgeving en de ontwikkelingen rondom Klimaatverandering en de hoge energiekosten niet langer houdbaar. Voortaan zullen ook recreatiewoningen die worden verkocht of verhuurd moeten worden voorzien van een energielabel.

Pilot efficiënt labelen

In verband met deze wijziging  heeft HISWA-RECRON intensieve gesprekken gevoerd met het verantwoordelijke Ministerie van BZK over de vraag hoe op een kostenefficiënte wijze de betreffende recreatiewo...

Log in om verder te lezen of de bestanden te downloaden

Deze content is alleen beschikbaar voor HISWA-RECRON leden. Ben je nog geen lid? Bekijk alle voordelen van een HISWA-RECRON lidmaatschap of meld je direct aan!

Inloggen op Mijn HISWA-RECRON

Lid van de HISWA-RECRON Businessclub? Dan kun je hier inloggen en toegang krijgen tot de artikelen van de kennisbank.


Tags: Verplichting Energielabel voor recreatiewoningen