Veranderingen in regels rondom loonheffing voor Zeilscholen


Laatste update: 24/01/2024

In 2023 is een modelovereenkomst gesloten met de Belastingdienst met betrekking tot de loonadministratie voor zeilscholen. Deze overeenkomst, die de mogelijkheid van vrije vervanging omvat, zorgde ervoor dat de scholen geen loonheffingen hoefden af te dragen. Maar vanaf 1 januari 2024 verandert dit. De scholen kunnen niet meer automatisch uitgaan van deze vrijstelling, maar er is nog een overgangsperiode tot 1 januari 2025. Tijdens deze periode treedt het handhavingsmoratorium in werking. Dit betekent dat de Belastingdienst niet met terugwerkende kracht correcties zal toepassen op de loonheffingen, zolang de zeilscholen niet bewust de regels overtreden door bijvoorbeeld schijnzelfstandigheid te creëren. Dit beleid van de Belastingdienst geldt in principe tot uiterlijk 1 januari 2025.

Antoine Kroes, van Publiq belastingadviseurs, geeft het volgende advies: Als de Belastingdienst dit jaar een zeilschool controleert en vaststelt dat bepaalde werkrelaties moeten worden aangepast, kan de school een aanwijzing krijgen om deze...

Log in om verder te lezen of de bestanden te downloaden

Deze content is alleen beschikbaar voor HISWA-RECRON leden. Ben je nog geen lid? Bekijk alle voordelen van een HISWA-RECRON lidmaatschap of meld je direct aan!

Inloggen op Mijn HISWA-RECRON

Lid van de HISWA-RECRON Businessclub? Dan kun je hier inloggen en toegang krijgen tot de artikelen van de kennisbank.


Tags: loonheffing belastingdienst zeilscholen modelovereenkomst handhavingsmoratorium