Nationaal Plan Zwemveiligheid 2020-2024


Laatste update: 10/01/2020

Dit Nationaal Plan Zwemveiligheid is opgesteld door de partijen die samen de Nationale Raad Zwemveiligheid1 vormen en de zwembranche vertegenwoordigen. In het Nationaal Plan Zwemveiligheid is uitgewerkt hoe de zwemveiligheid in Nederland kan worden behouden en naar een hoger niveau getild kan worden. Doel van het uitvoeren van het plan is dat iedereen in Nederland veilig en met plezier kan meedoen in onze unieke water- en zwemcultuur. We willen helpen om verdrinking te voorkomen en daarbij hebben zowel inwoners zelf, de zwembranche als overheden een belangrijke rol. Goed leren zwemmen zien we daarin als belangrijkste instrument om ervoor te zorgen dat alle Nederlanders kunnen genieten van al het water en er zo min mogelijk verdrinkingsongevallen gebeuren. Daarnaast stellen we vast dat zwemveiligheid meer behelst dan het leren van zwemvaardigheden.

Mede daarom kiezen we in dit plan voor een brede aanpak. Het plan is erop gericht om in de periode 2020-2024 samen met burgers en overheden ervoor te zorgen dat:

1. inwoners zwemvaardiger worden;

2. zwemomgevingen in Nederland veiliger wo...

Log in om verder te lezen of de bestanden te downloaden

Deze content is alleen beschikbaar voor HISWA-RECRON leden. Ben je nog geen lid? Bekijk alle voordelen van een HISWA-RECRON lidmaatschap of meld je direct aan!

Voormalige HISWA-leden kunnen inloggen via Mijn Hiswa.

Inloggen Recron leden Inloggen voormalige HISWA-leden

Tags: NRZ Nationaal Plan Zwemveiligheid