Welke eisen gelden er voor gasslangen?


Laatste update: 21/09/2023

Mijn toeleverancier zegt dat bij een gaskeuring naar de productiedatum van een gasslang wordt gekeken en deze dan +5 jaar geldig moet zijn. Dat betekent dat een slang van 2019 nog in 2020 geïnstalleerd kan worden voor de keuring. De gasslang kan niet verlopen. Alleen watersporters die hun boot verzekeren en hiervoor een gaskeuring nodig hebben, moeten deze om de zoveel jaar vervangen. Maar hier ontstaat veel verwarring over, omdat niet alle polissen hierin dezelfde eisen stellen. Bij wet is hierover niets geregeld. Ik merk dat fabrikanten verschillende criteria bij de goedkeuring van gasslangen hanteren. Wat adviseert HISWA? Welke eisen gelden voor gasslangen?

Voor gas aan boord van pleziervaartuigen bestaat een ISO-norm. De norm schrijft niet rechtstreeks eisen voor gasslangen voor. Verschillende fabrikanten kunnen daarom verschillende criteria hanteren. Soms printen ze een datum op de slang. Di...

Log in om verder te lezen of de bestanden te downloaden

Deze content is alleen beschikbaar voor HISWA-RECRON leden. Ben je nog geen lid? Bekijk alle voordelen van een HISWA-RECRON lidmaatschap of meld je direct aan!

Inloggen op Mijn HISWA-RECRON

Lid van de HISWA-RECRON Businessclub? Dan kun je hier inloggen en toegang krijgen tot de artikelen van de kennisbank.


Tags: