Update Brexit voor jachtbouw, importeurs en jachtmakelaars

Gepubliceerd: 03/12/2020

De Britten verlaten de EU op 1 januari as. In de afgelopen jaren heeft het Verenigd Koninkrijk een eigen versie van de Europese Richtlijn Pleziervaartuigen uitgewerkt, de Recreational Craft Regulations 2017. Een lezer van deze Recreational Craft Regulations zal veel herkennen uit de Richtlijn Plezierbvaartuigen (EU Recreational Craft Directive). Veel teksten zijn van gelijke strekking, maar met een iets afwijkende terminologie.

Import

Tot en met 31 december 2020 is er nog sprake van ‘vrij verkeer van goederen en diensten’ tussen het VK en de EU. Producten uit het VK die na 31 december 2020 de EU binnen komen, komen dan ineens uit een zogenaamd &...

Inloggen Recron leden Inloggen voormalige HISWA-leden

Tags: Brexit Impact Scan Handel Europa EU