Baggeren Loosdrechtse Plassen

Gepubliceerd: 08/10/2019

Het baggeren van de Loosdrechtse Plassen heeft een grote noodzaak. Al jaren klagen bedrijven over de ondieptes en met de instelling van een flexibel waterpeil is de situatie aanzienlijk verergerd. Met het Gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen (2017) is het baggerprobleem -en de aanpak benoemd en zijn gelden beschikbaar. Jachthavens financieren mee door het baggerwerk in de eigen haven te verzorgen.

Het baggeren van de Loosdrechtse plassen is onderdeel van het uitvoeringsprogramma, welke als doel heeft een krachtige uitvoeringsimpuls te geven aan de ambities en doelstellingen die partijen in het gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen h...