BTW verplichtingen bij verkopen van goederen en diensten binnen de EU

Laatste update: 16/06/2021

Bij leveringen van goederen of diensten aan BTW – ondernemers (met een geldig BTW nummer aldaar dat via het VIES systeem kan worden gecontroleerd) wordt de BTW verplichting in het algemeen verlegd naar de afnemer en zodat hier in Nederland geen BTW wordt afgedragen.

Wanneer de afnemer geen BTW ondernemer is ontstaat er een andere situatie. De nieuwe OSS regeling die per 1 juli 2021 in werking treedt geeft de mogelijkheid om BTW die in andere EU landen verschuldigd is (bijvoorbeeld de levering...

Log in om verder te lezen of de bestanden te downloaden

Deze content is alleen beschikbaar voor HISWA-RECRON leden. Ben je nog geen lid? Bekijk alle voordelen van een HISWA-RECRON lidmaatschap of meld je direct aan!

Voormalige HISWA-leden kunnen inloggen via Mijn Hiswa.

Inloggen Recron leden Inloggen voormalige HISWA-leden

Tags: btw OSS btw regeling Handel import export Europese Unie wetgeving belasting