Tekort aan gekwalificeerde medewerkers

Laatste update: 04/08/2021

Tot 2026 worden ongeveer 2 miljoen vacatures verwacht. Het aantal instromers is slechts 1,6 miljoen, voornamelijk vanuit het initieel onderwijs. Niet alle bedrijven zullen dus slagen in het vervullen van hun vacatures. Deze vacatures ontstaan, omdat medewerkers met pensioen gaan, arbeidsongeschikt raken of vanwege economische groei.

De vraag naar medewerkers in ICT, techniek, gezondheid, onderwijs en recreatie zal groot blijven.

Er is niet zomaar een oplossing voorhanden om de verwachte personeelstekorten op te lossen. Je moet eerder denken aan een slimme mix van moge...

Inloggen Recron leden Inloggen voormalige HISWA-leden

Tags: tekort gekwalificeerde medewerkers Arbeidsmarkt