Verbreding sluis Kornwerderzand: profijt voor superjachtbouw


Gepubliceerd: 06/06/2019

De ontwikkeling van een nieuwe diepere en bredere sluis bij Kornwerderzand is goed voor de (super)jachtbouw en de economie in de regio. HISWA ondersteunt de lobby richting het Rijk en werkt daarin samen met provincies, gemeenten en bedrijfsleven. Het bedrijfsleven is, onder voorwaarden, bereid dit project financieel te ondersteunen en Op 11 juni 2019 hebben Rijk en de regio overeenstemming bereikt over de financiering van dit majeure project en zal de sluis worden gerealiseerd in 2025. HISWA bedankt hiervoor alle betrokkenen waaronder gedeputeerde Klaas Kielstra en minister Cora van Nieuwenhuizen en alle 'onzichtbare' personen achter de schermen!

De afgelopen 10 jaar is intensief gelobbyd voor een nieuwe sluis bij Kornwerderzand en is groen licht gegeven voor de aanleg. HISWA steekt veel tijd in het lobbyproces t.b.v. de superjachtbouw rondom het IJsselmeergebied en de hieraan ...

Log in om verder te lezen of de bestanden te downloaden

Deze content is alleen beschikbaar voor HISWA RECRON leden. Bent u nog geen lid? Bekijk alle voordelen van een HISWA RECRON lidmaatschap of meld u direct aan!

Inloggen   

Tags: Sluis Kornwerderzand superjachtbouw refit breder dieper superjachten IJsselmeer Afsluitdijk