Agenda

2022-11-14 10:00:00

'Get Energized’ thema HISWA Jachtbouw Symposium

14-11

Het thema van het International HISWA Symposium on Yacht Design and Yacht Construction, dit jaar op 14 en 15 november, is ‘Get Energized’.

Dit thema verwijst naar de energie transitie die ook voor de jachtbouw een forse uitdaging betekent. Naast wetenschappelijke presentaties is er ook aandacht voor toegepaste kennisoverdracht. HISWA-RECRON, ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, is samen met TU Delft, RAI Amsterdam en onderzoeksinstituut MARIN initiatiefnemer.

Michaël Steenhoff, manager jachtbouw bij HISWA-RECRON: “Het programma bestaat net zoals de vorige editie in 2020 uit een mix van presentaties van wetenschappelijk onderzoek en de praktische toepassingen daarvan. Beide aspecten komen dus aan bod. De doelstelling van het HISWA Symposium is de wereld van onderzoek en die van de praktijk samen te brengen, kennis te delen en zo innovatie te versnellen.  En dat is hard nodig willen we de klimaatdoelstellingen halen om de uitstoot van broeikasgassen drastisch te verminderen”.

Van veel waarde is de deelname van studenten. Van MBO tot universitair niveau kunnen zij voor een gereduceerd tarief deelnemen. Het is belangrijk hen in contact te brengen met bedrijven die actief zijn in jachtbouw- of ontwerp. Zo kunnen ze de ontwikkelingen zien waaraan zij kunnen bijdragen wanneer men kiest voor een carrière in de jachtbouw. TU Delft studenten geven zelf ook een presentatie over een vliegende waterstofboot. Een interessant project waar veel nieuwe kennis ontwikkeld wordt.

Het International HISWA Symposium on Yacht Design and Yacht Construction is op 14 en 15 november 2022 in de RAI Amsterdam, voorafgaand aan vakbeurs METSTRADE en is fysiek en mogelijk digitaal te bezoeken. Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door Feadship, Oceanco, Royal Huisman Shipyard en MARIN. 

Meer informatie, het programma en inschrijven: www.hiswasymposium.com en www.metstrade.com

 

 

Terug naar overzicht

Recreactie en HISWA magazine

Recreactie is hét vakblad voor de leisure- en recreatieondernemer en HISWA Magazine is hét vakblad voor de watersportindustrie. Lees meer over deze vakbladen en de mogelijkheden om te adverteren.