Agenda

2023-03-21 10:00:00

Skills NL - Excellent vakmanschap in recreatie en reizen

21-03 t/m 22-03-2023

Op dinsdag 21 en woensdag 22 maart wordt Skills NL georganiseerd. Skills betreft een officiële wedstrijd voor MBO scholieren. Skills NL is bedoeld om excellent vakmanschap in branches te stimuleren

Skills wedstrijden worden georganiseerd in allerlei branches: Auto-, schilders-, stukadoors-, stratenmakersbranche etc. Dit jaar doen voor het eerst de MBO scholen voor Recreatie en Reizen mee aan deze wedstrijden! Aan de wedstrijden nemen 20 scholen deel. Elke school komt met een “team” van twee excellente leerlingen, die tijdens de skills wedstrijden twee opdrachten moeten uitvoeren.

HISWA-RECRON stimuleert Skills NL om excellent vakmanschap in de Recreatie te stimuleren en is vanaf najaar 2022 actief hierbij betrokken. HISWA-RECRON zal ook een rol spelen bij de jurering.

Dinsdag 21 maart - voeren de studenten een theoretische opdracht uit.
De inhoud van deze opdracht wordt ontwikkeld door Vakantiepark Molenwaard - het leerberijf van het jaar 2022 - en de Skills organisatie.

Woensdag 22 maart -  voeren de studenten een praktijkopdracht uit.
Dit betreft een praktijkopdracht, waarbij de social skills van de studenten worden getest. Hierbij worden acteurs ingeschakeld.

Skills NL wordt gejureerd door een professionele jury.
De jury wordt professioneel begeleid door een auditor. De auditor onderhoudt tijdens de wedstrijden nauw contact met de skills organisatie.
Aan het einde van de dagen twee is er één winnend team. Dit team wordt beloond met een prijs.

Het winnende team gaat door naar de wedstrijden op Europees niveau: Skills EU. De Europese winnaar gaat door naar de wedstrijden op wereld niveau: Skills World.
Skills is dus echt wel te vergelijken met de olympische spelen, maar dan voor vakvaardigheden.

Klik hier voor een indruk

 

 

Terug naar overzicht

Recreactie en HISWA magazine

Recreactie is hét vakblad voor de leisure- en recreatieondernemer en HISWA Magazine is hét vakblad voor de watersportindustrie. Lees meer over deze vakbladen en de mogelijkheden om te adverteren.