Agenda

Hier vind je alle bijeenkomsten, evenementen en trainingen van HISWA-RECRON.

Praktijkdag HISWA-RECRON Buitensport / VeBON

21 maart

HISWA-RECRON organiseert op dinsdag 21 maart de jaarlijkse praktijkdag buitensport.


Voor wie is deze praktijkdag?
De praktijkdag Buitensport is dé dag voor buitensportondernemers, instructeurs en andere HISWA-RECRON leden met buitensport activiteiten. Ben jij een buitensportondernemer- of instructeur? Dan is deze dag speciaal voor jou! Of je nu alleen buitensportactiviteiten aanbiedt of dit combineert met bijvoorbeeld een groepsaccommodatie, een camping of vakantiepark, je bent van harte welkom.

Wat kun je verwachten op deze dag?
Een dag waarbij je collega-ondernemers en instructeurs ontmoet, je kennis en inspiratie opdoet tijdens een plenaire sessie, je relevante workshops bijwoont en je je vragen en opmerkingen kunt delen met HISWA-RECRON (Buitensport/VeBON).
Uiteraard is een gezellige lunch en borrel ook onderdeel van het programma. 

Tijd: 10:00-17:00 uur.
Locatie: regio Harderwijk (onder voorbehoud). 

Neem een buitensport-collega mee als introducé! 
Ken of werk je met een buitenondernemer- of instructeur voor wie deze dag ook interessant is? Hij/zij is van harte welkom om kennis te maken met HISWA-RECRON / VeBON.

Meld je aan!
Aanmelden gaat per persoon. Kom je met meerdere personen, meld je allemaal apart aan. Er zijn geen kosten verbonden aan deze dag.

Klik hier om je aan te melden.

 

De workshops

De dag begint met een plenaire sessie. Gastspreker Patrick Jansen is routebouwer voor mountainbikers en bosecoloog. Hij neemt je mee in de zin en onzin van moutainbikeroutes. De routes in Nederland komen vaak negatief in het nieuws door protesten van andere recreantengroepen en natuurorganisaties. Wat is de relevantie voor jouw bedrijf en wat zijn relevante argumenten in de discussie?

Verder op de dag zijn er vier workshoprondes, de keuze voor de workshop kun je op de dag zelf kiezen. Hieronder vind je alvast een overzicht van de workshops en onderwerpen die worden behandeld tijdens de praktijkdag.

Buitensport / VeBON Ondernemerspraat (ondernemers/management)
Door: het bestuur bedrijfsgroep Buitensport / VeBON en HISWA-RECRON
In ondernemerspraat bespreken we de belangrijke zaken en ontwikkelingen die er in onze sector en binnen de bedrijfsgroep Buitensport/VeBON van HISWA-RECRON spelen
 
Ontwikkelingen aansprakelijkheidsverzekering (ondernemers/management)
Door: het bestuur bedrijfsgroep Buitensport / VeBON en HISWA-RECRON
De aansprakelijkheidsverzekering voor buitensport is een terugkerend onderwerp in onze sector. In dit speciale uur is het belangrijk ondernemers bij te praten over de laatste ontwikkelingen rondom premies, claims en aansprakelijkheidsstellingen en welke acties we vanuit de sector en brancheorganisaties oppakken.
 
TÜV workshop management (ondernemers/management)
Door: TÜV Nederland
TÜV Nederland is na de corona periode voortvarend aan de slag gegaan met de praktijkaudits. Dit is belangrijk voor de continuïteit van een geldig certificaat op basis van de meest recente VeBON veiligheidsnorm (5.0). De mensen van TÜV nemen ondernemers mee in de huidige stand van zaken, de praktijk audits en bevindingen. Ook de mogelijkheden van het VeBON keurmerk voor de verblijfsrecreatie komt aan bod.
 
Workshop Introducés
Door: het bestuur bedrijfsgroep Buitensport / VeBON en HISWA-RECRON
Introducés die aanwezig zijn komen bijeen. We willen graag uitleggen waar de bedrijfsgroep buitensport/VeBON voor staat en wat lidmaatschap HISWA-RECRON inhoudt: wat zijn de voordelen, wat is de contributieregeling en wat is de meerwaarde voor jouw bedrijf.
 
Workshop Sociale veiligheid (medewerkers/instructeurs)
Door: Koen van Erve
HISWA-RECRON heeft onlangs de gedragscode sociale veiligheid (voor jeugdvakanties en -activiteiten) gelanceerd. Een initiatief die mede vanuit de VeBON is geïnitieerd. Koen van Erve, in het verleden geruime tijd actief als outdoor instructeur, is (transformatie) coach en heeft als docent in het Praktijkonderwijs en MBO ervaring met de dynamiek van de sociale veiligheid. Samen hebben we het erover! Hoe borg jij als outdoor instructeur de sociale veiligheid in de outdoorsetting. Waar liggen (jouw) grenzen, waar signaleer je en hoe borg je dit voor jezelf en binnen je eigen outdoor organisatie. Een workshop die je aan het denken zet!
 
Workshop Klimbos Harderwijk (medewerkers/instructeurs)
Door: SOS events / Klimbos Harderwijk
Deze workshop vindt in het klimbos plaats en SOS events vertelt:
  • wat de werkzaamheden zijn als rescue medewerker supervisor;
  • over hun interne trainingen doen en welke trainingen zijn dit (bhv, tasreddingen, communicatie, etc.);
  • hoe zij werkzaamheden hebben onderverdeeld (denk aan kassa, instructie, rescue, supervisor);
  • over hun registratie en follow-up bij gebeurtenissen;
Afgesloten door een live tasredding.
 
Mountainbike Clinic (medewerkers / instructeurs)
Door: NIMG - MTB Gids Opleidingen
Lekker actief en zinvol bezig op de Mountainbike kan niet ontbreken op deze Praktijkdag. Willem Franssen neemt je mee in de praktijk van mountainbike groepen begeleiden. Veel Buitensport/VeBON bedrijven mountainbiken met schoolgroepen, bedrijfsgroepen en / of geven clinics. Leer bij van deze ervaren mountainbike instructeurs en ontdek de opleidingsmogelijkheden hierin.
 
TÜV in de praktijk - instructeursworkshop (medewerkers/instructeurs)
Door: TÜV Nederland
De TÜV organisatie verzorgt een bijeenkomst voor de mensen die voor de groep staan (instructeurs) en vertelt hoe zij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van buitensport activiteiten toetst aan de VeBON Veiligheidsnorm.
Terug naar overzicht

Recreactie en HISWA magazine

Recreactie is hét vakblad voor de leisure- en recreatieondernemer en HISWA Magazine is hét vakblad voor de watersportindustrie. Lees meer over deze vakbladen en de mogelijkheden om te adverteren.