Agenda

HISWA-RECRON ledenbijeenkomst Noord-Holland

14 maart 2023

Naast een schets van regionale ontwikkelingen zoals toeristenbelasting en de regionale energiestrategieën (RESsen), wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de landelijke actualiteiten. Aan de orde komen het energielabel voor recreatiewoningen, de aanpassing van het HISWA Haven- en Werfreglement, de stand van zaken met betrekking op btw-verhuur zeilboten én de nieuwe Gedragscode Sociale Veiligheid. 


Thematisch zal aandacht besteed worden aan een tweetal onderwerpen.

  • Bij ‘arbeidsmarktbranding’ van de sector staan we stil bij de uitkomsten van het imago-onderzoek onder werkgevers, medewerkers en studenten in de recreatiebranche. We zien overeenkomsten en verschillen, met name als het gaat om arbeidsvoorwaarden, opleidingsmogelijkheden en de toekomst van de sector. Ook het aanbod van een nieuwe praktische workshop zal worden gepresenteerd. 
  • Het tweede onderwerp is de preview van een nieuwe online tool die HISWA-RECRON in samenwerking met provincies en Bureau Vrij Tijd heeft ontwikkeld voor het stimuleren van toeristisch ondernemerschap. 

 

Rondleiding en kijkje in de toekomstplannen van strandcamping Corfwater 
We zijn te gast op de prachtige strandcamping Corfwater in Petten aan Zee. Naast een blik op de camping met verschillende (luxe) verhuuraccommodaties bekijken we de toekomstplannen die in 2025 leiden tot het Leisure & Business Resort Corfwater. Om jaarrond te kunnen draaien zal er een aanzienlijke nieuwbouw worden gerealiseerd. Ook wordt er in de directe nabijheid ‘een experience center’ gerealiseerd met thema’s als duurzame energie en nucleaire geneeskunde. 


We sluiten de middag af met een buffet. Deze wordt aangeboden door HISWA-RECRON. Laat even weten of je er bij bent en of je blijft eten.

Meld je hier aan

Graag tot ziens op 14 maart. 

Gerdina Krijger
Regiomanager

 

Programma

  • 15.00 uur - Inloop bij Strandpaviljoen Zee & Zo.
  • 15.15 uur - Opening.
    Actueel in Noord-Holland en belangrijke landelijke dossiers.
    Een update door Gerdina Krijger van HISWA-RECRON.
  • 15.45 uur - Preview tool ter stimulering van toeristisch ondernemerschap.
    Een presentatie door Géke McNab van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord
    16.00 uur - Bedrijfsrondleiding en presentatie ‘Ontwikkeling van Leisure & Business Resort Corfwater’. Verzorgd door Bertolt Daems, Mike Schouten en Olaf Schoonewagen.
  • 17.00 uur  - Uitkomsten van het imago onderzoek ‘leren en werken in de recreatiesector’ en een presentatie van de workshop 'arbeidsmarktbranding. Door Rosemarijn de Jong van HISWA RECRON en HISWA-RECRON TOP Supplier ‘Recreatie Trainingen’.     
  • 17.30 uur  -  Borrel
  • 18.00 uur -   Aanvang buffet

Waar en wanneer

  • Datum: dinsdag 14 maart 2023    
  • Tijd: 15.00 uur – 19.00 uur
  • Locatie: Camping Corfwater/ Strandpaviljoen Zee & Zo, Strandafslag 17 b, Petten aan Zee
Terug naar overzicht

Recreactie en HISWA magazine publicaties

Recreactie is hét vakblad voor de leisure- en recreatieondernemer en HISWA Magazine is hét vakblad voor de watersportindustrie. Lees meer over deze vakbladen en de mogelijkheden om te adverteren.