Agenda

Ledenbijeenkomst Noord-Holland, Flevoland en Utrecht

22 november 2023

HISWA-RECRON organiseert voor haar leden uit Noord-Holland, Flevoland en Utrecht een ledenbijeenkomst. Zowel landrecreatie- als watersportbedrijven zijn uitgenodigd! 
 
 

Datum: woensdag 22 november 2023  
Tijd: 15.00 uur – 17.30 uur 
Plaats: Jachthaven Naarden (Clubgebouw Roei- en Zeilvereniging) IJsselmeerweg 3, 1411 AA Naarden 
 
Programma
We hebben een interessant programma voor je opgesteld, waarin twee thema’s met gastsprekers centraal staan. 
 
Fiscale optimalisatie is een belangrijk onderwerp waar veel van onze leden hun voordeel mee kunnen doen. Je wordt door Maurice van Schagen van Alfa Accountants en Adviseurs geïnformeerd over de nieuwe maatregelen van het belastingplan 2024 -o.a. op het gebied van bedrijfsopvolging- en hoe je nog dit jaar hierop kunt inspelen om de belastingdruk te optimaliseren.  
 
Er is vanuit de overheid via de Platforms Veilig Ondernemen (PVO) veel aandacht voor ondermijnende criminaliteit. Josefien Hofstede van PVO geeft je een kijkje in de wereld van drugshandel- en productie, mobiele bendes, arbeidsuitbuiting enz. en hoe deze vat probeert te krijgen op vakantieparken en jachthavens. De onlangs ontwikkelde training ‘Gastvrij Veilig’ leert ondernemers en medewerkers de signalen van ondermijning herkennen en adequaat te handelen. 
 
Naast deze thema’s is er een update van de regionale en landelijke actualiteitenwaar HISWA-RECRON bij betrokken is. Denk hierbij aan emissieloos varen in Amsterdam en Utrecht per 2025/2030 en de aanscherping van milieuzones, DAC 7 (rapportageverplichting over gebruikers verhuur- en verkoopplatforms aan de Belastingdienst), het nieuwe programma Vitale Vakantieparken in de provincie Utrecht. Ook de ontwikkelingen in de toeristen- en forensenbelasting in verschillende gemeenten in de regio Midden-Nederland komen aan de orde.  
 
Wij zien je graag op 22 november! We willen je vragen om aan te melden via deze link.

Terug naar overzicht

Recreactie en HISWA magazine publicaties

Recreactie is hét vakblad voor de leisure- en recreatieondernemer en HISWA Magazine is hét vakblad voor de watersportindustrie. Lees meer over deze vakbladen en de mogelijkheden om te adverteren.