Agenda

Webinar Al klaar voor 2025? Toegankelijkheidseisen voor computers en besturingssystemen

30 januari 2024

Iedereen moet kunnen meedoen en zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij. Daar hoort participeren in de digitale wereld natuurlijk ook bij. Om producten en diensten toegankelijk te maken voor mensen met een beperking, werd in 2019 de Europese Toegankelijkheidsrichtlijn, de European Accessibility Act, gepubliceerd en formeel aangenomen. Momenteel wordt deze richtlijn omgezet in Nederlands wetgeving en zal vanaf 28 juni 2025 in werking treden. 

Voor welke producten en diensten geldt de richtlijn? 
De toegankelijkheidsrichtlijn zal voor onderstaande producten en diensten (samenvatting) in werking treden:   

  • computers en software voor op de computer;  
  • informatie bij het afsluiten van een telefoonabonnement of internetabonnement;  
  • (mobiele) telefoons; 
  • websites en apps om films te kijken; 
  • E-books en E-readers;
  • betaalterminals, pin-, en geldautomaten; 
  • zelfbedienings- en ticketinformatieterminals; (volledige benaming - zelfbedieningster-minals (ticket- en interactieve informatieverstrekkende informatieterminals) en ele-menten van personenvervoer per vliegtuig, bus, trein en over water):
  • online bankieren en het afsluiten van leningen en hypotheken;
  • websites, webwinkels en apps.  
     

Webinar over EU-toegankelijkheidsrichtlijn – computers en besturingssystemen
Op dinsdag 30 januari (15.30 - 17.00 uur) wordt het zesde webinar georganiseerd onder de titel: ‘Al klaar voor 2025? Bereid je voor op wettelijke toegankelijkheidseisen van computers en besturingssystemen’.   

Programma
We nemen je mee in de brede scoop van alle veranderingen. We laten je zien welke kansen toegankelijkheid biedt en vertalen complexe richtlijnen naar praktische tips. Tevens bieden we je handelingsperspectief zodat je eenvoudiger aan de wetgeving kunt voldoen.

Sprekers:

  • Professor Eric Velleman, Lector inclusive digital design & engineering – HAN Hogeschool
  • Mohamed Nabih, Projectleider Digitale Toegankelijkheid – VNO-NCW en MKB-Nederland
  • Karin van Dijk, ervaringsdeskundige over het belang van toegankelijke producten en diensten
  • Ron Beenen, adviseur MKB Toegankelijk, Directeur business development Europa – Deque
  • Branche aan het woord
  • Ronald de Snoo, Moderator

Het webinar biedt een geweldige kans om je kennis te vergroten en je bedrijf richting 2025 vooruit te helpen en toekomstbestendiger op het gebied van toegankelijkheid!

Impact op leveranciers en ondernemingen

Deelnemers aan het gratis webinar worden meegenomen in de brede scoop van alle veranderingen. We laten ze zien welke kansen toegankelijkheid biedt en vertalen complexe richtlijnen naar praktische tips. Tevens bieden we handelingsperspectief zodat eenvoudiger aan de wetgeving voldaan kan worden. De richtlijn heeft impact op zowel fabrikanten/leveranciers van computers en besturingssysmenen, maar ook op bedrijven/ondernemers die deze producten gebruiken.  

Interesse?
Aanmelden kan via: Webinar: 'Al klaar voor 2025? Toegankelijkheidseisen van computers en besturingssystemen' - MKB Toegankelijk

Wil je meer informatie?
Bekijk dan www.mkbtoegankelijk.nl, de projectwebsite van het programma MKB Toegankelijk van MKB-Nederland en VNO-NCW.


MKB-Nederland en VNO-NCW hebben de verantwoordelijkheid opgepakt en gaan in samenwerking met de Rijksoverheid bedrijven/ondernemers zo goed mogelijk informeren over de interpretatie en impact van de wetgeving, door onder andere de organisatie van (gesegmenteerde) webinars.

Terug naar overzicht

Recreactie en HISWA magazine publicaties

Recreactie is hét vakblad voor de leisure- en recreatieondernemer en HISWA Magazine is hét vakblad voor de watersportindustrie. Lees meer over deze vakbladen en de mogelijkheden om te adverteren.