Agenda

Webinar Natuurinclusief ondernemen: "Bloeiende natuur, tevreden gasten"

9 april 2024

IVN Natuureducatie Gelderland en Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseren voor recreatieondernemers het webinar "Bloeiende natuur, tevreden gasten". Dit webinar biedt praktische tips en inspiratie om een terras, tuin of hotel- of campingterrein om te toveren tot groene paradijsjes. Dat is leuk voor gasten en geeft een boost aan de biodiversiteit.

Bloeiende natuur, tevreden gasten
Steeds meer mensen zoeken tijdens hun vakantie de natuur op voor ontspanning. Ze genieten van natuurverschijnselen die ze in hun dagelijks leven niet altijd zien. Van kleurrijke bloemen tot het vrolijk vogelgezang: een groene omgeving is niet alleen leuk voor de gasten, maar ook voor de lokale biodiversiteit. Als recreatieondernemer kun je op je eigen terrein je gasten een bijzondere natuurervaring meegeven. Door iets voor de natuur te doen, vergroot je de waardering van je gasten.

Interactieve sessie voor vergroening  
Het webinar biedt een interactieve sessie waarin recreatieondernemers praktische tips krijgen om hun terreinen natuurvriendelijker te maken. Door een groepsopdracht leren deelnemers hoe ze hun omgeving natuurlijker en diervriendelijker kunnen maken, geschikt voor diersoorten die in de regio voorkomen, zoals wilde bijen en hommels, vogels, amfibieën en kleine zoogdieren zoals egels en vleermuizen. Experts van IVN Natuureducatie en Stichting Landschapsbeheer Gelderland staan klaar om vragen van deelnemers te beantwoorden en hen te begeleiden bij de eerste stappen naar het vergroenen van hun terreinen.  

Voor alle recreatieondernemers  
Het webinar "Bloeiende natuur, tevreden gasten" is bedoeld voor alle recreatieondernemers. Of ze nu net beginnen met vergroenen of al enkele stappen hebben gezet, het biedt inspiratie en praktische kennis om hun terreinen te laten bloeien en gasten een onvergetelijke natuurervaring te bieden.  

Deelnemen
Schrijf je hier in via IVN Gelderland
Deelname is gratis en de bijeenkomst wordt online gehouden via Zoom.   

Meer informatie
Meer informatie over Natuurinclusief ondernemen

Terug naar overzicht

Recreactie en HISWA magazine publicaties

Recreactie is hét vakblad voor de leisure- en recreatieondernemer en HISWA Magazine is hét vakblad voor de watersportindustrie. Lees meer over deze vakbladen en de mogelijkheden om te adverteren.