Gastvrijheidssector steeds duurzamer

13 februari 2024

Tijdens het jaarlijkse Green Key en Duurzaam Gastvrij Uitreikingsevent ontvingen de aanwezige ondernemers van Jacco Vonhof (voorzitter MKB Nederland) hun welverdiende Green Key certifcaat. In totaal hebben ruim 750 deelnemers uit de gastvrijheidssector hun duurzaamheidscertificaat behaald.
De uitreiking vond plaats op donderdag 8 februari tijdens het jaarlijkse Green Key en Duurzaam Gastvrij Uitreikingsevent bij Boerderij de Boerinn in Kamerik.  

In de bloeiende vrijetijds- en gastvrijheidssector zijn duurzame bedrijven van onschatbare waarde. Green Key en Duurzaam Gastvrij zetten zich in om deze sector te verduurzamen. Het certificeringsproces stimuleert bedrijven om milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde praktijken te omarmen, wat niet alleen de bedrijven zelf, maar ook het milieu ten goede komt.

Erik van Dijk, directeur van Stichting KMVK die de twee duurzaamheidskeurmerken uitvoert in Nederland, benadrukte dit: "Green Key en Duurzaam Gastvrij spelen een cruciale rol in het bevorderen van duurzaamheid binnen de Nederlandse vrijetijds- en gastvrijheidssector. Onze jaarlijkse uitreikingsevent is een viering van de toewijding van honderden bedrijven aan een groenere toekomst. We zijn er trots op deze prestaties te erkennen en te stimuleren, en dat dit onderstreept wordt door Jacco Vonhof van MKB-Nederland die de certificaten overhandigde."

Het evenement was een inspirerende dag, waarbij de inzet voor duurzaamheid wordt beloond én de weg wordt geplaveid voor verdere verduurzaming in de Nederlandse recreatiebranche.

 

Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame accommodaties in de gastvrijheids- en recreatiebranche. Duurzaam Gastvrij is een daarvan afgeleid Nederlands keurmerk voor de bedrijfssectoren wellness & sauna, sportaccommodaties, bibliotheken, passagiersvaart en poppodia. Wereldwijd zijn er al meer dan 5000 Green Key certificaten uitgereikt in ruim 60 landen. De richtlijnen voor het behalen van een certificaat gaan verder dan de wet- en regelgeving en zijn gerelateerd aan de Sustainable Development Goals 2015-2030 van de Verenigde Naties. 

Meer informatie: www.greenkey.nl en www.duurzaam-gastvrij.nl en via info@kmvk.nl

 

Terug naar overzicht