Grote belangstelling voor TechTalk Live

29 februari 2024

Voor techneuten en andere technisch geïnteresseerden was het smullen vorige week dinsdag in Muiderzand. Een middag die bol stond van de kennisoverdracht en door de aanwezigen werd gewaardeerd.

Een ‘deep dive’ in accutechnologie door MG Energy Systems gaf inzicht in de nieuwste ontwikkelingen op batterij gebied, gelardeerd met natuur- en scheikundige uitleg.

Het bedrijf Audax ging in op de netcongestie en welke slimme oplossingen zij kunnen bieden voor de balancering hiervan.

HISWA-RECRON gaf bij monde van Michaël Steenhoff en Jeroen van den Heuvel inzicht in het Life Cycle onderzoek ‘Propelling our Futuure’ over de levenscyclus van aandrijfsystemen in combinatie met verschillende energiedragers.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) was present en gaf een beeld op welke wijze inspectie op de juiste toepassing van de Wet Pleziervaartuigen wordt uitgevoerd. Een onderwerp wat altijd weer vragen oproept en waarvoor nu gelegenheid was deze te kunnen stellen.

Bijeenkomst gemist?
Je kunt de presentaties terugkijken: https://www.hiswarecron.nl/actueel/agenda/archief/20793/tech-talks-live

 

TechTalk, een technische rubriek die in elk HISWA Magazine terugkomt, kent ook een live variant: TechTalk Live. TechTalk Live vindt twee keer per jaar plaats op een centrale locatie. Op de bijeenkomsten staan technische onderwerpen centraal die vooral voor jachtbouwers en technici relevant zijn..

Terug naar overzicht