2020-07-06 16:22:41

Jong RECRON biedt Mona Keijzer rapport over effecten corona-crisis aan

6 juli 2020

Maandag 6 juli heeft Staatssecretaris van EZK, Mona Keijzer, uit handen van Hotze Richter, voorzitter van Jong RECRON, het rapport 'Het coronavirus in de verblijfsrecreatie: voorjaarsstorm of klimaatverandering?' ontvangen. Tijdens haar promotietour voor het lijsttrekkerschap sprak zij in Noord-Holland met enkele ondernemers over de zorg om komende investeringen in de horeca en het toerisme. Hotze bracht vooral de coronacrisis en de bedreigingen maar ook kansen die het eventueel biedt voor jonge recreatieondernemers onder de aandacht met het rapport. 

In het rapport staat onder andere dat de coronacrisis onze sector stevig raakt. Er wordt vastgesteld dat het vrijetijdslandschap de komende tijd gaat veranderen. Misschien wel blijvend! HISWA-RECRON werkt momenteel aan lobby voor economische maatregelen om de sector op de been te houden. Het gaat dan met name om het waarborgen van voldoende liquiditeit, zodat bedrijven niet failliet gaan. Maar ook de lange termijn effecten, met name de investeringscapaciteit, zijn erg relevant voor Jong RECRON leden. Om inzicht te krijgen in de lange termijn effecten en de visie op de kansen en bedreigingen van deze crisis, hebben twee van oud-leden van Jong RECRON een onderzoek uitgevoerd; Merel de Groot en Jeske van Gerven. 

Mona Keijzer gaf aan dat ze het rapport gaat lezen en dat ze vakantie in eigen land, nog meer zal promoten. Jong RECRON heeft haar uitgenodigd om hier op een ander moment met haar over in gesprek te gaan.  

Zie hieronder voor het rapport van Jong RECRON.

Terug naar overzicht