Nieuws

Kennispartner Kuiper Verzekeringen verlaagt tijdelijk de premie voor bootverhuurbedrijven

8 april 2020

Watersportverhuurbedrijven ervaren ook de gevolgen van de coronamaatregelen. Voorlopig kunnen ze geen boten verhuren en liggen ze ‘stil’. Dit heeft een behoorlijke impact op de bedrijfsvoering van veel klanten van Kuiper Verzekeringen, kennispartner van HISWA-RECRON. In overleg met de verzekeraars heeft Kuiper Verzekeringen als enige in haar branche een collectieve verlaging weten te bedingen voor al haar watersportverhuurklanten.

 

Door de coronacrisis leven we allemaal in een onzekere en roerige tijd. In deze ongekende periode moeten alle bedrijven de zeilen bijzetten. Kuiper Verzekeringen merkt dit bij haar klanten. “Juist nu is het belangrijk om goed voor elkaar te zorgen en een weg te vinden in de mogelijkheden”, aldus Jacco Kuiper, directeur van Kuiper Verzekeringen.

Watersportseizoen
Voor de watersportliefhebbers is de start van het seizoen altijd hét moment om naar uit te kijken. Doordat er geen verhuur mag plaatsvinden, lopen de watersportverhuurbedrijven een grote bron van inkomsten mis. Ondanks dat de boten niet mogen varen, blijft de verzekeringspremie wel doorlopen en dit is een vaste kostenpost. “Om mee te denken met onze klanten en een oplossing te vinden, zijn wij in gesprek gegaan met verzekeraars”, geeft Jacco aan. “Natuurlijk zijn zij en ook wij gebonden aan regels en richtlijnen maar binnen die regels moeten we elkaar, waar het kan, zoveel mogelijk helpen”.

Tijdelijke premieverlaging
Het is Kuiper Verzekeringen gelukt een collectieve premieverlaging te bedingen voor alle watersportverhuurbedrijven. Dit geldt voor de periode dat de overheidsmaatregelen van kracht zijn ter bestrijding van het Coronavirus. Uiteraard blijft de dekking van kracht voor de boot, maar is de schade ten gevolge van aanvaring voor deze periode uitgesloten. Indien de relaties toch vaardekking willen voor een enkele boot, dan is dat mogelijk, maar voor dat object geldt dan niet de tijdelijke premieverlaging. Jacco vertelt: “De actie is gestart vanuit een poging om voor deze branches de kosten tijdens de crisis wat draaglijker te houden. Wij hopen dat wij met de premieverlaging onze klanten kunnen helpen om door deze uitzonderlijke tijd heen te komen. Daarbij zijn wij de verzekeraars zeer erkentelijk dat zij hun medewerking hebben willen verlenen. Ook in deze moeilijke tijd staan wij graag klaar voor al onze klanten en wensen wij iedereen een goede gezondheid toe”.


Kuiper Verzekeringen B.V., opgericht in 1946, behoort met meer dan 80 medewerkers tot de grotere assurantiekantoren in Nederland. Sinds de jaren zeventig heeft Kuiper Verzekeringen, als gevolmachtigde van een aantal grote verzekeringsmaatschappijen, onder eigen naam diverse verzekeringsproducten ontwikkeld. Zo genieten zij nationale bekendheid bij eigenaren van pleziervaartuigen en klassieke auto’s, maar is Kuiper Verzekeringen B.V. ook zeer actief op de MKB-markt. 

Terug naar overzicht