Green Key


Laatste update: 13/05/2024

Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Meer dan 700 Nederlandse bedrijven hebben dit keurmerk inmiddels verkregen. Van hotels en restaurants tot dierentuinen en bungalowparken. 

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key-keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Zo gaat een Green Key-accommodatie altijd zuinig om met energie en water. Denk hierbij aan het gebruik van zonnepanelen, spaarlampen, lichtsensoren en timers voor airconditioning en verwarming. Er wordt niet meer gewassen dan nodig is en er worden bijvoorbeeld milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. En dit allemaal met een bijzondere aandacht die niet alleen het comfortgevoel bevordert, maar ook de status van natuur en milieu.

Het Green Key programma wordt beheerd door de Foundation for Environmental Education in Denemarken en in Nederland uitgevoerd door Stichting KMVK. De gecertificeerde bedrijven voldoen aan de normen die gesteld zijn door de Stichting KMVK (Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit). Het handhaven van deze normen wordt gedaan in samenwerking met onze onafhankelijke keurmeesters, door middel van regemaltige keuringen op locaties en documentatie in het online Green Key-systeem waartoe elke deelnemer toegang heeft.

Wil je met jouw bedrijf ook een Green Key behalen? Doorloop dan deze stappen

Externe links
Gerelateerd nieuws
13dec
Ondernemers in Utrecht en Gelderland kunnen aanmelden voor Green Key certificering

Tags: Green Key duurzaamheid keurmerk duurzaamheidskeurmerk