Keuring van hijsinstallaties en hijs- en hefgereedschap


Laatste update: 22/02/2023

Veel HISWA Erkende bedrijven maken gebruik van hijsinstallaties en hijs- en hefgereedschap. Deze moeten jaarlijks gekeurd worden. Om de keuring juist uit laten voeren zijn twee begrippen van belang; ‘Boven de haak’ en ‘Onder de haak’. Bedrijven die keuringen uitvoeren zijn gecertificeerd voor één of beide onderdelen. Het is dus van belang om na te vragen welk certificaat het keurbedrijf heeft. ‘Boven de haak’ keurbedrijven mogen alles wat boven de haak zit keuren. Dit betekent de kraan, inclusief takel. ‘Onder de haak’ betekent o.a. de hijsbanden, jukken, etc. Via de website van EKH (Erkende Keurbedrijven Hijs- & Hefmiddelen) kun je de ledenlijst met gecertificeerde bedrijven vinden. 

 

Per lid staat er vermeldt voor welk onderdeel het lid een certificaat heeft. Dit wordt middels een O of B aangegeven. Alle kraantypes zoals vast opgestelde (let op: dit zijn ook aan de vloer vastgezette mobiele kranen en torenkranen...

Log in om verder te lezen of de bestanden te downloaden

Deze content is alleen beschikbaar voor HISWA-RECRON leden. Ben je nog geen lid? Bekijk alle voordelen van een HISWA-RECRON lidmaatschap of meld je direct aan!

Inloggen op Mijn HISWA-RECRON

Lid van de HISWA-RECRON Businessclub? Dan kun je hier inloggen en toegang krijgen tot de artikelen van de kennisbank.


Tags: