CWO-certificatie voor zeil- en vaarscholen


Laatste update: 13/03/2023

Bied je als lid van HISWA-RECRON zeil- en/of vaaropleidingen aan, dan moet je voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Voldoe je daar aan, dan word je als bedrijf gecertificeerd door de Commissie Watersport Opleidingen (CWO).

Deze commissie is een samenwerkingsverband van HISWA-RECRON en het Watersportverbond. De CWO ontwikkelt en beheert een, door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport erkend, uniform diplomasysteem voor vaaropleidingen. Van opleidingen voor kajuitjachtzeilen en jeugdzeilen tot zeezeilen en branding surfen. Met een CWO-diploma kan iedereen bij elke aangesloten zeil -of vaaropleiding in Nederland een vervolgdiploma halen. Naast de diploma's voor watersporters zijn er ook opleidingen en diploma's voor instructeurs en examinatoren. Deze CWO-kaderopleidingen zijn door World Sailing gecertificeerd en daarmee internationaal erkend. Goede opleidingen zijn een waarborg voor veilig en plezierig varen.

De CWO-bijdrage is afhankelijk van de lescapaciteit. Als lid van HISWA-RECRON krijg je korting.

Externe links

Tags: opleidingen cwo opleiding instructeur diploma zeildiploma zeilles vaaropleiding vaardiploma leren zeilen leren varen