Laag btw-tarief voor bootverhuur: voor een gezonde en concurrerende bedrijfsvoering

Laatste update: 08/03/2022

In 2013 heeft HISWA-RECRON samen met Zeil- en Vaarscholen succes behaalt door de instructies op het lage btw-tarief te krijgen. Dit is de aanleiding geweest om ook de verhuur van boten die voor sportbeoefening worden ingezet op het lag btw-tarief te krijgen. Voor open boten voor sportbeoefening deed de rechtbank in 2017 uitspraak. In 2019 is deze uitspraak door De Hoge Raad bevestigd.

Deze uitspraak betekent dat het lage btw-tarief van toepassing is op de terbeschikkingstelling/verhuur van (kajuit)zeilboten, vanuit een sportaccommodatie en met aanvullend dienstbetoon.

De praktijk wijst echter uit dat de Belastingd...

Log in om verder te lezen of de bestanden te downloaden

Deze content is alleen beschikbaar voor HISWA-RECRON leden. Ben je nog geen lid? Bekijk alle voordelen van een HISWA-RECRON lidmaatschap of meld je direct aan!

Voormalige HISWA-leden kunnen inloggen via Mijn Hiswa.

Inloggen Recron leden Inloggen voormalige HISWA-leden

Tags: Bootverhuur btw btw-tarief fiscaal belastingdienst rechtzaak hoge raad sportaccommodatie open boten kajuitzeilboten